Седемнадесети лунен ден – бъдете като децата днес

лунаТова е време за празнуване, веселие, купони. Време за нови радостни открития и неочаквани, приятни сюрпризи. Не се взимайте много на сериозно днес – не се страхувайте да не изглеждате смешни – отпуснете му края! Освободете нещата и ситуациите от контрола си – днес ще мине и без това. Радвайте се на живота!
Дори и да правите нещо сериозно днес, правете го като на игра, с лекота.

Бизнес

Много благоприятно време за реклама, презентации, за защита на нова проект или идея. Но и тук – като на игра. Днес прекалената сериозност е ПРОТИВОПОКАЗНА.
Днес е идеално време за колективни мероприятия. Ако сте решили да наградите днес или да дадете премии – улучили сте идеалното време!

Всичко, което правите сериозно днес, с напрежение и усилие – противоречи на естественото течение на природните ритми. И като резултат – не очаквайте успех, защото не сте едно с Вселената.

Здраве и хранене

Днес ще сте в отлична форма. Дори ако дни наред ви е мъчило главоболие, днес то ще отстъпи. Дайте си почивка от напрегнатите оздравителни програми и упражнения.

Днес е най-мощния женски ден, ден на разкриване на женската сила, за придобиване на свобода и радост. Правете само това, което ви носи удоволствие. Жената е толкова препълнена с енергия, че може да направи щастлив човека до себе си и да го накара да се чувства могъщ и силен!

Практика за седемнадесети лунен ден

За да канализирате и разпределите сексуалната си енергия днес е полезно да направите две упражнения, които са добре познати на занимаващите се с йога. Аз приемам, че повечето от вас не се занимават с йога, така че ще ви ги обясня на достъпен език. Вариантите като име на тези упражнение са няколко. Ние ги наричахме като деца – „свещ” и „лък”.

  • Легнете по гръб на твърда повърхност. Бавно повдигнете двата крака нагоре, докато останете да се опирате на пода само на лопатките си. Помогнете си с ръцете, като подпрете кръста си отзад – лактите са на пода.  Останете така няколко секунди.
  • След това бавно оставете краката да се спуснат зад главата – хоризонтално на пода. Постойте така известно време.
  • Върнете се бавно в изходна позиция. Полежете си така известно време, наслаждавайки се на състоянието на блаженство.
  • А сега се обърнете по корем и поставете ръцете от двете страни на раменете.
  • Бавно изпънете ръцете си и извийте гръбнака си максимално, като отметнете и главата назад. Останете така няколко секунди.
  • Бавно се върнете в изходна позиция.
  • Направете две-три повторения на цикъла. Важно е всичко да е в бавно темпо. Особено ако не сте в добра физическа форма.

 

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *