Втори лунен ден – Ден на първата крачка

mar6Помечтахме на Първи лунен ден…
А днес е време да се запретнем и да пристъпим към конкретни стъпки. Днес трябва да държим очите ушите си отворени, защото всичко, което ни се прати в този ден, може да ни потрябва. Стига да имаме сетива, за да го усетим и осъзнаване – да го отбележим и използваме информацията.

Много често чуваме предупреждението: два пъти мери и веднъж режи. Съветите за този ден са – Не прекалявайте с меренето. Действайте смело. Защото има опасност да се заседите на фаза обмисляне и да пропуснете благоприятната енергетика на този ден. Всички сме чували израза: да влезеш в потока. Точно днес, на Втори лунен ден, трябва да се постараем да уловим мощната струя на потока и да го оставим да ни понесе. Така всичко, с което се захванем, ще се получава някак по-лесно, естествено и без излишни усилия.
Днешният ден много ми прилича на скок в морето от неопитен плувец. Стои на края на моста и пристъпва, пристъпва нерешително. А после поема дълбоко въздух, примижва и скача. Напук на страха от неизвестното. А после цапа, цапа и полека лека влиза в нужния ритъм. Същото е и днес. Последваме ли първия си импулс, уловим ли първата мисъл, ни остава само да я следваме. Без много-много обмисляне. За обмисляне е Първи лунен ден.

Втори лунен ден и идеален за начало на всякакви големи начинания, които изискват продължителен период за осъществяване. Ако дълго се каните, например, да започнете изучаването на чужд език – днес е денят!
Ако сте се канили дълга да започнете сутрин да правите някакви упражнения – отново днес е времето!
Схванахте идеята, нали 🙂 ?

Бизнес

Днес е време за сключване на сделки, за начало на нови дейности. Ако днес приемете на работа служител, той ще внесе свежа струя и ще подпомогне бизнеса ви.

Не бива да рискувате много. Съхранете здравия разум. Денят не покровителства агресията във всичките й форми.

Брак

Специално отбелязвам този ден като идеален за сключване на брак. Създаденото семейство ще бъде сплотено и ще има всички предпоставки за един сговорен съвместен живот. Ако сте любители на екстремните спортове, пътешествията – днес е вашият ден, за да кажете „да“. Създадените днес семейства не са много склонни към уседнал живот.

Здраве

Както посочих по-горе, днес можете да започнете серия от физически упражнения или други практики за укрепване на тялото ви. Главното е днес да не прекалявате.

Ако имате необходимост да започнете някаква дългосрочна терапия – например билколечение – днес е денят.

А сега ето и подходящата

Практика за Втори лунен ден

  • Тази Практика се провежда на празен стомах, след като сте посетили тоалетната.
  • С тази практика можете да определите какво за вас е полезно или вредно. Това може да се отнася както за храни, така и за практики, хора, занимания.
  • Седнете удобно, успокойте дишането.
  • Поставете лявата длан върху корема.
  • Формулирайте въпроса си и мислено го задайте.
  • Изчакайте реакцията от страна на корема си. Ако той отговори със спазъм – досещате се, че това не е за вас. А ако остане спокоен – действайте смело.

Оползотворете този ден! Яхнете вълната и действайте смело! А аз ще ви стискам палци :).

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

2 мнения по „Втори лунен ден – Ден на първата крачка“

  1. Кате,явно си на „ти“ с астрологията.Няма ли да получим съвети и за останалите лунни дни.Много благодаря за втория лунен ден!

    1. Ваня, изобщо не съм на ти с астрологията 🙂 . Материалите са моя подборка от специализирани сайтове като съм добавила и практики от психологическия си арсенал. А материалите за всеки лунен ден са в рубриката Луната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *