Два ритуала за нощта срещу Стара Нова Година (13. януари)

elhaСкъпи мои, тази вечер посрещаме Старата Нова година. Или по-точно – някои я посрещаме, други – не :). В Русия, както знаете, църковните празници са още по стария – Юлиански календар, а нашите – по Григорианския. Затова те, например празнуват Рождество на 7. януари, Та когато живях там, научих и за особената почит, с която се ползва и така наречената Стара Нова Година, която се посреща в нощта на 13. януари. Помислете си – колко милиона души почитат тази нощ. Колко енергия на надеждата и вярата в доброто се събира. Защо да не се възползваме и ние?

Смята се, че има ритуали, които е най-добре да се направят именно срещу Стара Нова година. Предлагам ви тук малка моя подборка.

Ритуал за изгаряне на проблемите

Вземете един лист и го нарежете на малки листчета – като късметчетата за новогодишната баница. На всяко листче напишете с няколко думи проблема, с който искате да се разделите. Нека е конкретно написан, а не обобщено. Например искате да се избавите от безработицата, безпаричието, тъгувате от раздялата с любимия – оставете върху листчето тъгата си, напишете и за обидата от някаква свада с близък човек. Няма ограничения за броя на проблемите.
След това започнете да изгаряте едно по едно от листчетата. Много е важно да изразите и своята благодарност към огъня, който ви помага да се освободите от проблемите. Пепелта я пуснете вятърът да я разнесе.

Ритуал за привличане на успехи през новата година

За неговото изпълнение трябва да преровите кухненския си шкаф и да извадите каквито зърна и семена имате там: ориз, пшеница, царевица, елда, лен, коноп, сусам…
Първо с дясната ръка взимате шепичка зърно и, докато я сипвате в една купичка, изричате, например: Нека останат в старата година моите болести и проблеми.
След това с лявата започвате да взимате по малко от различните пакетчета зърно и семена и да наричате, докато пускате в същата купичка. Например: Нека в дома ми има мир и хармония! Привличам изобилието в дома си! Привличам идеалната добре платена работа…
Вечерта по време на вечеря сипете на себе си и на другите по чаша вино, може и сок. След като всеки изпие своето, вие излейте останалите капки от чашите в купичката със зърното и семената.
На сутринта излезте навън и хвърлете съдържанието на купичката на птиците.

Това е мили мои. Ако ви хрумнат други ритуали – действайте! Важното е намерението и настроението да са благи, в сърцето да има любов, а в очите – слънце!

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *