Затъмненията през август 2017 година

затмение 2От доста време не съм писала за затъмненията и не съм предлагала практики за тях. Но вчера си спомних нещо важно: времето, когато се подготвях за затъмненията през 2012 година и за първи път проведох практики на лунното и на последвалото слънчево затъмнение. Обръщайки поглед назад и проследявайки промените, които настъпиха в мен самата и в живота ми след това, смея да твърдя, че сериозните промени започнаха точно тогава. За някои може това да е просто дрън-дрън. За други – глупости или заблуди. Аз съм ориентирана към пратиката – проверявам какво и как работи – не се вързвам на думи и благи пориви. Дева съм, какво да правя 😉 .  За мен е проверено – работи и още как!

След това кратко встъпление, да пристъпим по същество към особеностите и препоръките за идващите затъмнения. Може да ви се стори, че е рано и има още време. Никак, дори, не е рано, а си е точно навреме. Ако искаме да използваме пълноценно енергиите на този период, трябва да се подготвим отрано. Доста неща трябва да се анализират, обмислят.

Практиката на затъмнението не е просто: събрахме се, запалихме свещи и благовония, направихме медитация, визуализация или нещо от този род, написахме си желанията и хоп – готово!  Това са залъгалки за онези, които се плъзгат по повърхността и залагат повече на театралността, на уау-ефекта. Ние, в Клуба на Обикновените Вълшебници, си работим сериозно – до РЕЗУЛТАТ. Както, надявам се, работите и вие, които четете тази публикация 🙂 .

Кое е особеното на двете затъмнения, Лунното на 7. август и Слънчевото – на 21. август? Да не забравяме и коридорът между тях, така наречения Коридор на затъмненията, който си е един важен период.

Девизът на предстоящото Лунно затъмнение може да формулираме така: Свобода и равенство във взаимоотношенията между мъжа и жената във връзката. Малко като призив от феминистко движение може да ви прозвучи, но наистина най-важното за предстоящото лунно затъмнение е да се поставят на нови основи съществуващите или да се стартират нови партньорски взаимоотношения. Не е маловажен и факта, че затъмнението се случва в понеделник, ден с преобладаваща женска енергия на чистота и ясност. Ден за практики за опознаване на своята женска същност, на истинните ни желания и на женската ни мисия. Ден, когато Луната във Водолей призовава към нови идеи. Най-добре е този ден да премине в общество на единомишленици, които имат близки до вашите ценности и цели.

Луната, в момента на затъмнението, се намира в 12 дом –  дом на хаоса, загадките, тайните и  кармата. Той носи или безумие, ограничения и затвор, или свобода, познание на невидимата, мистическа структура на света и Вселената.  Особено ако в момента сте в криза на връзката, този период ще ви даде шанс да излезете от тази криза, да въведете ред във връзката си и за дълго време да се настани между вас мир и хармония.

Когато говорим за взаимоотношения, не бива да приемаме, че това са само интимните партньорски, а и отношенията с близките и роднините ни, в работата и в бизнеса ни.

Астролозите обръщат внимание, че звездата Дубхе, най-ярката от съзвездието Голяма мечка, посветена на богинята Артемида, ще придаде на това затъмнение женска, инска енергия и ще ни даде възможност да използваме тази енергия за реализация на плановете си.

За да е възползваме от тези възможности, обаче, е много важно да сме в състояние на вътрешно равновесие. Трудна работа, нали? 😉 Преди практиката задължително изпълнете някои от най-често използваните от вас упражнения за възстановяване на равновесието. Да влизаш в такъв силен енергийно момент в състояние на вътрешна нестабилност, страх, отчаяние или дори агресия, си е доста рисковано. Ако нямате свои, изпробвани практики за възстановяване на равновесието, поне се уверете, че сте заземени, както трябва. В този период може да се чувствате като че сте увиснали между небето и земята, че нямате опора. Затова заземяването е много важно, за да съедините интуицията с логиката, земното с космичното.

Преди практиката е необходимо да се заемете с честен преглед на съществуващите взаимоотношения.

Ако се чувствате зависима, как бихте искали да е?
Ако се чувствате пренебрегвана, първо се попитайте дали не пренебрегвате вие самата себе си.
Какво в настоящите ви взаимоотношения бихте искали да промените?
Какво във вас самите е добре първо да изясните и коригирате? Нали знаете, че промените се извършват отвътре-навън?
Не е ли време да спрем с очакванията си как би трябвало, според нас, да постъпва партньора? Да прекратим с претенциите си и обвиненията. А как ние самите постъпваме? Какво е добре да коригираме?

Ако не сте във връзка – опитайте се да разберете защо. От какво се опасявате, за какво блокирате появата на подходящия партньор в живота ви? Не бързайте да казвате, че много, ама много искате да срещнете подходящия. Щом досега не сте го срещнали, значи нещо поставяте между вас и него.

Ако трябва да обобщим: както започваме с Луната, която подпомага вътрешните промени, така и при нас първо върху това трябва да акцентираме – на нашето вътрешно състояние. Да се наблюдаваме във времето до затъмненията – как реагираме на повтарящи се ситуации. Според Айнщайн определението за безумие е да постъпваш по един и същи начин и да очакваш различен резултат.

Да поразчистим в нашата си градинка първо. Затова казах да се заемем с ЧЕСТЕН преглед. Честни пред себе си, така както изискваме и другия да е честен с нас.

Имайте предвид, че периодът благоприятства изплуването на травми, получени още в ранното детство и отложени в подсъзнанието. Ще ни пораздруса, не се притеснявайте. 😉 Но така е най-добре. Нищо ново не се гради върху разклатени основи. В хаоса се крие идеалната възможност тухла по тухла да съградим новото – с много любов и търпение.

Конкретни препоръки за самата практика не смея да ви давам. Практиките на Клуба ги водя аз и аз нося отговорност за съблюдаване на екологични условия за провеждането на една успешна и безопасна за участниците практика. Така че онези, които са от Варна, са облагодетелствани 🙂 .
Ще си я направим край вода – тя подпомага промените по време на това Лунно затъмнение. Ще очистим преди началото пространството около нас и себе си. Ще се заземим. Ще помолим за подкрепа и напътствия от своите Висши същности. Предварително ще сме записали на лист нещата, които искаме да променим, с които искаме да се разделим, за да имаме едни по-задоволяващи ни взаимоотношения. Ще използваме и силата на огъня (свещи) – за изчистване, трансформация и зареждане на пространството, а ще ни послужат после и за изгаряне на листовете.  Ще се постараем да сме облечени в бяло… Наши си неща, но отново напомням – не те са определящите за залагане на успешни промени. Много по-важна е предварителната добра подготовка и честния преглед на … знаете.

В следващия пост ще ви дам някои насоки и препоръки за коридора между затъмненията и за Слънчевото затъмнение от 21. август. А дотогава, започнете да си водите записки. Кое бихте искали да коригирате, кое да премине на ново ниво. Какво откривате у себе си, което е водещо във взаимоотношенията ви – страх, несигурност, вина, обида… Когато започнете да се замисляте, да се наблюдавате, едно по едно ще започнат да изплуват неща и ситуации от близкото и по-далечно минало, които трасират пътя на вашите взаимоотношения. Записвайте ги – няма да съжалявате.

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

 

3 мнения по „Затъмненията през август 2017 година“

  1. Здравей, Катя,
    Може ли да ми опишеш какви техники за очистване на пространството във и около себе си използвате?

    1. За вътрешно изчистване не мога да ги опиша, защото са много и различни – според ситуацията. За очистване на пространството около нас най-често използвам очистване с огън – светена вода – аромат и звук, в тази последователност. Обикалям със запалена свещ, напръсквам после със светена вода, прикадявам с ароматни пръчици и накрая със звънче или тибетска купа прозвънявам пространството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *