Най-добрият метод за постигане на желаното

Заглавието не е подвеждащо, ни най-малко. Сега, както е редно за една истинска, дори Обикновена Вълшебница, ще завъртя във въздуха вълшебната си пръчица и пред теб, в цялото си великолепие, ще се появи той, НАЙ-ДОБРИЯТ И БЕЗОТКАЗЕН МЕТОД, СРАБОТВАЩ ВИНАГИ И БЕЗ ЗАСЕЧКИ, ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЖЕЛАНОТО.(Оркестърът свири туш!)

Малко отстъпление назад… За да пожелая нещо, да ми легне на сърце, както се казва, винаги си има причина. И причината е, че нещо не ми достига, за да (очаквай продължение)…
Ако си пожелая нова работа, значи сегашната не ме устройва. Ако искам повече пари, значи смятам, че те сега не са ми достатъчно.
Ако искам да пътешествам – значи съм се заседяла повечко 😉 .  Ако желая съпруг – то е ясно.
Ако искам да отслабна, значи смятам, че килцата ми са повечко…

И сега да продължа изречението от по-горе: Нещо не ми достига, за да се чувствам щастлив. Няма значение дали това за мен означава и да се чувствам по-успешен, по-желан, по-обичан, по-популярен, по-богат… Придобиването на всичко това е в състояние да накара оня, който го желае, да се почувства щастлив.

НО…

Ето го и това „НО“, което някой вече е очаквал. Щастието е по-скоро усещане, състояние, особена висока вибрация. И придобиването на нещо или постигането на друго, за кратко може да те накара да изпиташ радост, удовлетворение, но да те направи трайно щастлив – едва ли. Ако съм докрай честна с теб – Н-И-К-О-Г-А!

Просто всичко опира, според моето убеждение и наблюденията ми върху моя живот, този на познати, клиенти – до нагласата да се чувстваш добре от всичко, което привличаш в живота си, или ти се случва ( за любителите да са невинна жертва – отговорността е на обстоятелствата, на другите 😉 ). Известната доза неудовлетворение, което изпитваш, те кара да продължаваш, да полагаш усилия, за да промениш нещата, но ако си трайно и дълбоко недоволен от живота и себе си – не виждам светлина в тунела за теб, съжалявам (че ще се почувстваш зле от това, а не, че го казвам).

През годините съм опитвала какви ли не практики.

Чакай да поровя в паметта си: рович,рович – а, ето тук едни афирмации. Помните ли ги, онези позитивни утвърждения, които, според  Луиз Хей, ще променят живота ни? Тук се сещам за една руска поговорка: Колкото и да повтаряш „халва“, в устата ти няма да стане по-сладко. Да повтаряме до втръсване едни позитивни утвърждения, на които верният ни вътрешен критик или примира от смях, или върти пръст около слепоочието си, сериозно загрижен за нашето психично здраве: Аз съм богат! – Да, бе, да, нямаш с какво тока да си платиш!; Аз съм красив! – Ти май скоро не си се поглеждал в огледалото; Аз успявам във всичко, с което се захвана! – Ти една крушка да смениш вчера не успя…

Рович-рович: А тук, пък, напипах скътани едни аформации. Според техния автор, Ноа Сейнт Джон, вместо да използваш онези позитивни утвърждения, афирмации и съвсем закономерно да срещаш отпора на вътрешния си критик, по-добре да изиграеш твоя опонент и да си ги задаваш под формата на въпрос. Как ти звучи това: Защо съм толкова успешен? – Чакай сега, тоя пита защо, а аз съм програмиран ако има въпрос, да търся под дърво и камък отговор. И хуква да търси и да привлича към теб разни хора и събития, които да отговорят на въпроса и, лека полека, вземаш да ставаш по-успешен.
Хмммм, има някакво златно зрънце тук. Ще си го оставим в арсенала 🙂

Рович, рович – а тука са желанията, които пишем по Новолуние.

А тук, в това ъгълче, са техните съседи, обрядите по равноденствие и слънцестоене, хванати за ръчичка с лунните и слънчеви затъмнения и коридорите помежду им.

А ето тук е застанало скромно Хо опонопоно. Чистиш, бришеш, съжаляваш, прошка искаш и любов отдаваш, ти, авторът на всичко, което се случва с теб, около теб, с другите. Колко му е, ще чистим. Чистим, чистим и все излиза, гадината, още чистене иска.

Рович-рович, а вие кои бяхте? ТЕС, Холодинамика, молитви, настрои на Ситин, наричания на вода, карти на желанията…последният да затвори вратата ;).

По-нататък, строени, с вратовръзки, се пъчат целите, с техните планове, краткосрочни и дългосрочни, стъпки, проверки на реалността и т.н. Скучна работа, не е за нас. На нас ни дай да е от днес за вчера, и да не е трудно, и да е забавно, и да е повечко.

От известно време се занимавам по методиката на Токарева, Надежда Петровна. Там има също изчистване, ама пада и голямо ровичкане в себе си. Всеки си е натрупал богато разнообразие от боклук (разбирай страхове, обиди, вина и т.н.). И си го чисти, заедно с останалите. Чисти си боклука, който сам си е натрупал, който му е дошъл в наследство или са му пробутали чужд. Важното е, че не чака, някой друг да му свърши работата, а си действа.

Та там, в тази методика, има едно правило, продиктувано от финия свят: Във финия свят всичко се случва според своята уместност и подред. Какво означава това? Ами означава, че ако си поискал нова, по-високоплатена работа, почивка на Малдивите, рожбичка, бял Лексус с кожен салон, кученце Чихуахуа…, ще получиш първо онова, за което си готов, за което имаш достатъчно потенциал да го издържиш като енергетика. И така като гледам списъка, може първо да е кученцето, защото да се грижиш за куче е по-лесно, отколкото да отгледаш и възпиташ дете. Пък и кученцето ще задоволи нуждата ти да си гушкаш и се грижиш за някого. Това ще свали напрежението от очакването на заветните две черти, ще се успокоиш и…тогава вече може и да си готов за рожбичка. А когато имаш детенце, може вече да не ти се иска Лексус с кожен салон, а нещо по-практично и малко. А така като гледам, може вече и на Малдивите да не искаш 😉 .

Тази уместност и ред се проявяват и в нещата, които успяваш да изпиташ, да осъзнаеш, да приложиш. Защо аз самата минах през толкова много методики? Трябвало е да опитам, да проверя, да си направя изводите и да продължа напред, за да търся нещо друго, което вече ще приляга повече на промененото ми и придобило нова опитност Аз.

За да се появи едно желание у теб, значи имаш потенциал то да се изпълни. Иначе нямаше да ти хрумне дори. Но, ето сега стигаме до, може би, най-важното от тази публикация: За да изпълниш желанието си, на което му е дошло времето, ти е необходима енергия – трябва да имаш достъп до своя потенциал. Няма да повярваш колко неща ограничават достъпа ти до него или направо ти го отмъкват и си го ползват на аванта. Но това е дълга тема и не ѝ е сега времето.

И сега какво, ще попиташ. Кой е най-добрият метод? Зависи от теб и от мястото, където в момента се намираш, приятелю. Ако на теб ти доставя удоволствие да си правиш обрядите, да се потупваш по ТЕС, да си повтаряш афирмациите, или се изхитряваш с аформации, прави го. Прави го, докато вярваш в това. Защото, както е казал Иисус: Ако имате вяра колкото синапово зърно, ще речете на тая планина: Премести се оттука там, и тя ще се премести; и нищо няма да ви бъде невъзможно. (Матей, 17)

Важното е да правиш неща, в които истински вярваш, за които усещаш, че си струват усилията ти.
И важното е да действаш, разбира се. Да ти припомня ли за лозето, молитвата и мотиката? Сграбчвай възможността, когато се появи. Финият свят отговоря на твоите заявления с „Както кажеш, шефе, ще бъде изпълнено, когато му дойде времето!“ И времето му идва, а шефа се потрива и чака ли чака. Някак не върви, нали?
Проследявай също какво изпитваш, когато правиш нещата да се случват. Ако е ентусиазъм и полет – на прав път си, приятелю! Ако е страх и неувереност, съмнения – стоп. Чисти ги, разкарай ги от пътя си и след това продължавай напред!

Това е за днес, приятелю, който дочете текста дотук 🙂 .

Ако имаш какво да добавиш, попиташ или възразиш – насреща съм. Коментирай и споделяй на воля. Само дето направих едни магарии със сайта си и покрай другото, ми зачезнаха някъде и бутончетата за споделяне, ама и с копиране на адреса горе също става 🙂 . А аз ще се погрижа в скоро време да намеря компетентен да ми оправи кашите 😉

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

 

 

 

Едно мнение по „Най-добрият метод за постигане на желаното“

  1. Много време се обвинявах, че вярванията ми се променят и вярата ми към Висшата Сила е колеблива и непостоянна. Минах през всякакви етапи на духовно развитие. И връщайки се назад виждам, че всяка една практика е работила за мен на 100% – докато съм вярвала, че работи! Щом настъпи колебанието Вселената ми праща ново знание. Прочитам или чувам нещо „случайно“ 😉 Нов етап – прекрасен много зареден. Луиз Хей, Уейн Дайър, „Тайната“, Астрология, Проповеди, Метода Силва, Признаване и Изчистване на страховете и дефектите, Молитви и Благодарности, Служене и Смирение, Приемане, Опознаване и работа с ЕГО – то…
    От всякъде си взех полезното за мен и си давам сметка, че няма как да вървя по пътя на израстването като „кон с капаци“ спрях да обвинявам себе си, че съм непостоянна във вярванията си. Щом днес чета това „случайно“, то е за мен и помага. Чувствам се добре, дава ми топлина и хубав старт на деня 🙂 Благодаря Катя, че правиш това възможно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *