Новолуние в Телец

telec

Днес, 26. 04., в 15:16 ч., настъпва новолуние в Телец.

Телецът е бавен и стабилен знак на Зодиака и новата Луна в този знак ни съветва да не бързаме, да забавим ритъма на живота си, за да успеем да оценим по достойнство онова, което имаме.

Небесната покровителка на Телеца е Венера, планетата на любовта и красотата, а също така на парите и материалните ценности. Тези теми ще бъдат актуални в настъпващия лунен месец. Бъдете повече време сред семейството, наслаждавайте се заедно на простичките земни радости, правете неща заедно: майсторете нещо, градинарствайте, стройте – всичко това ще ви донесе дълбоко удовлетворение и ще ви помогне да усетите прелестта на живота.

Благоприятно през настъпващия месец е да обърнем и повече внимание на връзката ни със земята, с природата. Излезте навън след тежката зима, вгледайте се в цъфналите дървета и цветя, чуйте песента на птиците. Заземявайте се чрез тези разходки. Работата в градината също много допринася за това заземяване. Поровичкайте пръстта и нека ръцете ви почувстват връзката със земята. Позволете тя да си свърши работата, докато вие вършите вашата.

Земният характер на Телеца ни приканва, също така, да се съсредоточим върху едно нещо, да не разпиляваме силите си. По-добре е да се изкачваме само на един връх или да бягаме само в една посока, докато ги постигнем – така ефектът ще е значително по-голям и успехът – по-вероятен.

Телецът е практичен, склонен е да възприема обкръжаващата действителност такава, каквато е. Настъпва времето, когато можем да видим и себе си, и обкръжаващите ни, такива, каквито са – без илюзии. Илюзиите започват да се разрушават и това е прекрасна възможност да започнем да пренастройваме живота си така, че в него да дойдат повече неща и хора, които са реални и истинни.

Най-силно ще почувстват влиянието на новолунието в Телец представителите на земните знаци: Телец, Дева и Козирог, а така също и тези на водните: Риби, Рак и Скорпион.

Планетните енергии са меки и спокойни, заради това започващият лунен месец е подходящ за хармонизация на отношенията с онези, които обичаме. На ниво партньорски отношения, както интимни, така и делови, също могат да настъпят благоприятни промени. А благоприятната връзка с Плутон повишава стремежа ни към фундаментални промени, което може да се прояви като преразглеждане на финансовите ни планове, в смяна на източниците на получаване на доходи или на начините за придобиването им.

Както знаем, дните на новолунието са добри за работа с желанията ни, а така също и за провеждането на различни обряди, свързани с придобиване. Луната започва да нараства и това благоприятства привличането на нови неща.

Много подходящ е, например, следният обряд:

Вземете саксия с подходяща почва и засадете в нея семена на цветя или разсадете растения. (Едни хубави червени мушката ме чакат откога – дойде и тяхното време. 🙂 ) Това действие не е просто рутинно, а е финал на предварителната работа с определено наше желание. Когато започне да расте и цъфти растението, това ще символизира и нарастването и разцъфтяването на желаното. Не се притеснявайте за ефективността на тези символични действия – подсъзнанието ще разбере какво се случва 😉 .

Заровете в същата или в друга саксия червено вързопче с 6 монети. Аз ще си избера „златнички“, от 5 стотинки.

Дайте воля на въображението си и направете онова, което ви е по вкуса. Луната, с нейната мека енергия, ще ви помогне да се извърши тази трансформация, за която мечтаете. Но не забравяйте, че: „У Господа няма други ръце, освен твоите.“

В публикацията са изполвани и материали от: източник.

 

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

Едно мнение по „Новолуние в Телец“

  1. Интересно, но имам няколко въпроса. Защо точно шест монети? Колко време трябва да стоят в саксията и после какво се прави с тях?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *