Отново е време за избор

7223

Утре, 01. 09, по обяд, ще се случи пръстеновидно слънчево затъмнение. Утре е и Новолуние. Обичайно за този ден си подготвяме желания – пишем, отправяме надежди към Новата Луна да ни помогне.

Но утре по-добре пропуснете. Това е съвет, а дали да се съобразите – решавате вие.

Астролозите предупреждават за планетни конфигурации, които са неблагоприятни за нас. Навлизаме в труден период. Неблагоприятен както за започване на нещо ново, така и за взаимоотношения, с повишена опасност от аварии и катастрофи. Не съм астролог, но доста неща прелистих тези дни. Също така медитирах върху това – какво идва към нас. 

Ще ви споделя моите усещания, а нататък – решавате вие.

Колкото пъти съм пренебрегвала вътрешните предупреждения, които съм получавала, после съм съжалявала. Миналата седмица с приятел говорихме по този въпрос. Как бил предупреден в определена година да не предприема нищо важно, да се сниши и да изчака бурята да отмине. Пренебрегнал този съвет, макар, че, уж, го е търсил. Решил, че моментът е благоприятен и ако изчака, ще загуби. Е, загубил като НЕ изчакал, загубил много, много: пари, имоти, здраве… Но спечелил опит и важни осъзнавания: успех не на ВСЯКА ЦЕНА; за всяко нещо си има ВРЕМЕ и още – пренареждане на нещата в живота, осъзнаване на истински ценните и онези, които са преходни.

Всяко нещо си има пределна цена. Ако я превишиш, ако придадеш прекомерна важност на нещо – намаляваш стойността на друго. И още: едва, когато загубиш нещо, тогава разбираш какво си имал, но не си го оценявал достатъчно.

Така че, погледнато от този ъгъл, може да рискувате. Да рискувате да загубите неща, важни за вас. Да рискувате да се подложите на изпитания, от които с големи, ама наистина големи усилия, ще се измъкнете. А дори може да е по-правилно да се каже „измъквате“, защото това ще е съвсем не лек и кратък процес. В крайна сметка ще дойде вашето осъзнаване. Но на каква цена? Готови ли сте да преминете през това?

Определете какво сте готови да загубите, през какво – да преминете, какво да изтърпите и тогава – рискувайте. Всичко, което ще се случи след това, ще е следствие на осъзнат избор – вашият.

А относно моите усещания и осъзнавания по време на нарочната медитация: „кротко“, „спокойно“, „осъзнато“ са трите неща, важни в този период. Каквото има да става – ще стане. Проявеното разбиране и приемане на нещата, които идват, ще подпомогне процесът да си мине и замине, без да остави пепелища и разрушения зад себе си. И косъм не може да падне от главите ни, без Божието позволение. А изборите – изборите си ги правим ние. Не ежедневно – ежесекундно. И си берем плодовете от тях.

Та този пост е за точното време на всяко нещо, за предупрежденията и за изборите, които правим. Затова накрая искам да завърша с този цитат от Стария завет, Еклисиаст:

Екл. 3:1 Има време за всяко нещо,
И срок за всяка работа под небето:
Екл. 3:2 Време за раждане, и време за умиране;
Време за насаждане, и време за изкореняване насаденото;
Екл. 3:3 Време за убиване, и време за изцеляване;
Време за събаряне, и време за градене;
Екл. 3:4 Време за плачене, и време за смеене;
Време за жалеене, и време за ликуване;
Екл. 3:5 Време за разхвърляне камъни, и време за събиране камъни;
Време за прегръщане, и време за въздържане от прегръщането;
Екл. 3:6 Време за търсене, и време за изгубване;
Време за пазене, и време за хвърляне;
Екл. 3:7 Време за раздиране, и време за шиене;
Време за мълчание, и време за говорене;
Екл. 3:8 Време за обичане и време за мразене;
Време за война, и време за мир.

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

3 мнения по „Отново е време за избор“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *