Слънчевото Затъмнение – време е за рестарт!

slance

Какво се случва по време на Слънчево затъмнение? Слънцето, Земята и Луната се „строяват“ в една линия.

На едно място срещнах много интересно обяснение за енергийните промени по време на Слънчево Затъмнение.

„В момента, когато Луната скри Слънцето, Земята преживя силна възбуда, параметрите на електромагнитното й поле се промениха рязко. Нашата планета като че ли изригна в Космоса цялата натрупала се в нея енергия. След това потенциалът й тръгна към спад и в някакъв момент се приближи до нула. После Земята започна бавно да излиза от състоянието на „клинична смърт“; електромагнитното й сърце отново заработи, но неговите параметри вече бяха други: векторът на полето промени своята посока, т.е. нашата планета се възроди в различно качество.“

Ние сме част от системата и подобни промени се случват и с нас. Преди затъмнението ние теглим чертата, осъзнаваме своя опит и се пречистваме. Ние трансформираме нашите незрели усещания в благодарност и любов, за да не замърсяваме Информационното Поле на Вселената с допълнителен ментален боклук. А след това като че се прераждаме и вливаме нова енергия в своето бъдеще, имаме прекрасната възможност да започнем нов живот.
Всеки от нас има възможност, започвайки със себе си, да внесе в този прекрасен свят частица Любов и да остави този безценен дар на своите потомци.

Затъмненията винаги разкриват нашите проблеми и им позволяват да се реализират в най-кратки срокове. Те като че сгъстяват нашите проблеми. Затъмненията са като лекар-хирург: дават възможност да се изчистим от стари, отживели времето си модели, от деструктивно поведение, от всичко онова, което ни връща отново и отново в омагьосания кръг на едни и същи „камъни за спъване“ по пътя ни. Да, понякога тези интервенции са болезнени, но си заслужават.

Времето на Слънчевото затъмнение е и времето на Новолунието. Тогава мнозина от нас си съставят списък с желания. Но по време на съпътстващото Новолунието Затъмнение трябва да бъдем особено внимателни.

По време на Слънчево затъмнение нашата съзнателна част (Слънцето) е като че ли засенчена от безсъзнателната (Луната). Затова по-силни стават безсъзнателните пластове на нашата личност. И тогава има опасност, водени от емоциите, да си пожелаем неща, които се различават доста от нещата, които реално искаме и към които се стремим. Затова трябва да сме много внимателни при формулирането на желанията ни.

От друга страна може на съзнателно ниво да си „поръчваме” неща, които са ни наложени от обществото, обкръжението и съответно от „здравия разум”. Затова в Новолуние имаме прекрасната възможност да позволим да излязат „на светло” нашите истински желания.

Съществува убеждение, че Слънчевото затъмнение усилва възможностите ни за зареждане на програми за бъдещето. Счита се, че ритуалите, извършени в тези дни, са много силни, а резултатите им имат дълготраен, съдбоносен ефект. Ако у вас е назряло решението, че трябва нещо да се промени: както у самите вас, така и в заобикалящата ви действителност, не пропускайте възможността в тези дни да поработите за решаването на отдавнашни проблеми, осъществяването на значими желания – това е вашият шанс. Най-силното влияние на затъмнението започва пет дни преди самата дата (а първото влияние започва две седмици и даже по-рано – месец и половина преди това) и продължава да се чувства още пет дни след това.

Предлаганият по-долу метод е чудесно средство, заобикаляйки цензурата на „здравия разум”, да достигнете по-надълбоко, до местата, където се съхраняват вашите нагласи, убеждения, навици, вярвания. Независимо дали дълбоко вярвате, че Слънчевото Затъмнение и Новолунието подпомагат този процес, това няма толкова голямо значение. Самият ритуал е много мощен и действен и нищо не ви пречи да го съчетаете с тези природни явления – при всички случаи няма да ви навреди, даже напротив!

За да стартирате промените, към които се стремите, аз ви предлагам да извършите самостоятелно следния

Ритуал на Слънчевото Затъмнение.

Какво трябва да направите? Първо определете точното време на Слънчевото затъмнение за вашия регион. То съвпада с времето на Новолунието. Започнете ритуала около половин час преди Затъмнението. Преди това вземете контрастен прочистващ душ или вана със сол, а след това душ.

Контрастният душ е една много добра практика, но трябва да се спазят следните условия:

  • Редувайте топла (не гореща!) и хладка (не ледена) вода;
  • Отправете молба към водата да пречисти всички онези енергии във вас, които вече не са ви нужни и не са за ваше най-висше благо;
  • Благодарете на Майката Земя, че приема тези енергии и ги преработва за всеобщо благо;
  • Накрая жените завършват душа с топла вода, като последно се обливат краката до коленете със студена. Мъжете завършват със студена вода.

Пречистването е необходимо, защото вие се каните да се освободите от всичко, което пречи да постигнете щастие, като че да се родите отново, заедно с Новата Луна. Добре е също така да изпиете чаша чиста вода (за предпочитане изворна или филтърна). Не бива да ядете преди това – ритуалът е най-добре да се извърши на празен стомах. (Лично аз препоръчвам и в деня преди затъмнението да се избягват храните с животински протеин. Защо да не преминем на салати и плодове?)

Пригответе си три листа и цветни моливи, пастели или флумастери. Също така пригответе и съд, в който ще можете да изгорите хартията накрая. Можете да си пуснете релаксираща музика, да запалите благовонна пръчица или свещ. Подгответе пространството около себе си – така давате знак на вашето безсъзнателно, че ще се случва нещо важно. Този ритуал трябва да се извърши в усамотение. Постарайте се никой и нищо да не ви смущават по време на провеждането му. Изключете телефоните, звънеца. Предупредете близките си да не ви безпокоят, докато не им кажете, че сте приключили.

След приключването на всички приготовления се отпуснете или влезте в медитативно състояние и мислено се съсредоточете върху въпроса: Какво ми пречи да постигна успех в…(интересуващата ви сфера от живота)? Или: Защо още не са осъществени моите желания за …? Известно време си задавайте мислено този въпрос (Но не се опитвайте да му отговаряте!). Просто задайте въпроса и чакайте. Много често е ставало дума за така нареченото „притихване”, което е от изключителна важност, когато отправяте молитва за съвет или помощ. Ако не спрете вътрешното дърдорене, как ще успеете да получите отговор и още по-точно – как ще го разпознаете, отделите от общия фон?

След това се отпуснете и с постарайте да не мислите за нищо. Не позволявайте на услужливото съзнание да ви дава готови отговори. Стремете се към пустотата. В този момент могат да ви се явят различни мислени картини, да чуете звуци, да видите образи. Не бива да се замисляте какво означават те, просто трябва да ги приемете и веднага да ги нарисувате. Най-добре е да оставите ръката да ви води – колкото и безсмислени  и нелогични да ви се виждат тези образи, те ви носят послание. Не се изискват художествени способности, просто символно ги представете върху хартията.

След като почувствате, че сте приключили, трябва да погледнете картината си и да се опитате да разберете – за какво ви напомнят образите и символите върху нея? За какви ваши качества, черти на характера, поведение? Не се опитвайте да измисляте неща, които „знаете”, че трябва да са там. Следвайте първата хрумнала ви мисъл, колкото и абсурдна и нелогична да ви се струва. Не позволявайте на разума, логиката да ви диктуват – целта е да осъществите връзка с вашето безсъзнателно. След като  определите чертите и навиците, които ви пречат, които ви спъват по пътя към вашето щастие и успех, вземете твърдото решение да се освободите от тях. Смачкайте листа и го запалете. Гледайте огъня, докато гори листа, като при това си представяте ясно, че сега изгарят тези навици и нагласи, които ви пречат да успявате.  Казват, че по начина, по който изгаря хартията, можете да оределите и тежестта на проблема: ако тя гори бързо, значи ще ви се удаде бързо да се избавите от нещата, които ви пречат. Ако дълго – ще ви е нужно повече време. Най-трудният случай е, когато огънят гасне. Запалете го отново, но имайте предвид, че това може да е знак за липсата ви на готовност да се разделите със своите навици, които ви пречат лесно да постигате желаното. Това означава, че вашите навици са ви по-скъпи от осъществяването на желанията ви, от успеха в любовта, кариерата, материалния ви успех и т.н. Помислете върху това! Струва ли си да се вкопчвате така в тях, успокоявайки по този начин гордостта си или внушените ви някога от някого нагласи на поведение? (Разбира се има значение и това върху каква хартия сте рисували  – колкото тя е по-плътна, толкова по-трудно ще гори – не се тревожете прекалено за това :)! ) Важното е, докато гори хартията, мислено да „виждате” как пламъка изгаря тези качества и навици, от които искате да се освободите. Включете въображението си.

След „изгарянето“ на негативните качества, трябва да закрепите успешните. Сега си представете и се нарисувайте в новия си образ, този, който ще ви помогне да постигнете желаното от вас: любов,  кариера, успех в тази област, която най-силно желаете. Представете си себе си в този бъдещ образ, към който се стремите. Закрепете в съзнанието си този нов образ на самите себе си. Или вземете образ, който е в противовес на тези черти, които ритуално изгорихте. (Само не изпадайте в другата крайност . Например, ако ви е пречела ниската ви самооценка като жена и затова сте увисвали на врата на всеки срещан на пътя ви мъж, опитвайки се да получите признание и любов, не се рисувайте сега като високомерна, недостъпна „Ледена кралица”.) Рисувайте уверена, ценяща се и харесваща се жена, която общува с мъжете вече по свое желание и избор, тъй като не й е необходимо тяхното признание, а търси общуване, секс, любов и т.н.

И тази рисунка може да съдържа символи, а не конкретни образи. Оставете ръката да ви води. Всеки символ за вас ще означава онова ново качество или навик, които ще ви помогнат по пътя ви към успеха и щастието. Наслаждавайте се на процеса на творчеството. Почувствайте как новите черти се превръщат във ваша неизменна същност. Изпълнете се с увереност, че това вече се случва. Как се чувствате сега? Закрепете това усещане у себе си. Запомнете го! Изразете намерение всяка ваша клетка, всеки ваш атом да запази това усещане, тази вибрация.

Още веднъж искам да подчертая: оставете ръката да ви води. Каквито и символи или образи да изписва тя върху листите, вие си мислете за онова, от което искате да се избавите или да промените в заобикалящата ви действителност и онова, което искате да привлечете или придобиете.

Когато рисунката е готова, вече трябва да е настъпил 1-вия лунен ден. Най-доброто време за съставяне на планове за бъдещето. Така и вие, гледайки своя нов портрет, премислете стъпките – как да станете такива, какво трябва да направите за това. Помислете какво  трябва да направите, какво трябва да привлечете още през следващия месец. Запишете си този план на третия лист и започнете да го осъществявате.

Запазете и рисунката от втория лист. Можете да я закачите на място, което ще виждате често – тази рисунка е заредена с много мощна енергия от вашето подсъзнание, подсилена от Слънчевото Затъмнение и ще ви служи като талисман и като символичен план за действие. Също така тя ще напомня на вашето подсъзнание за решението, което сте взели и за промените, които преследвате.

Що се отнася до пепелта от изгорената рисунка, изхвърлете я навън. Така вие символично се избавяте от старите, пречещи ви навици и нагласи. Изпийте още една чаша вода за закрепване на позитивната програма. Със същата цел сега вече можете и да хапнете нещо леко, което ви доставя наслада.

Оставете съмненията дали това действа или не – просто го направете! Не позволявайте на разума си да продължава да ви саботира. Аз знам, че резултатите няма да закъснеят и тогава вие с охота ще споделяте ценния си опит от този ритуал с близките си, за да помогнете и на тях с това знание, както аз сега помагам на вас.

Не се скъпете, а разпространете този ритуал сред приятелите си. Горе, под заглавието са бутончетата за споделяне. Ползвайте ги смело 🙂 ! Нека създадем една общност на провелите Ритуала на Слънчевото затъмнение :). А след време ще сравняваме прогреса ни.

P.S. Преди години направих този ритуал и след това, изненадващо и за мен самата, спрях месото, а после имаше и други „неочаквани” промени. Така че е проверено – действа. Но, както казват руснаците: „Без труда не выловишь и рыбку из пруда.” Така че – да се хващаме на работа!

С вяра в нас и в нашите успехи:

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

Едно мнение по „Слънчевото Затъмнение – време е за рестарт!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *