Цената на печалбата от игрите на късмета

d1Мечтаеш ли да спечелиш от тотото или лотарията?

Мечтаеш ли да ти се изсипе дъжд от пари на главата, ей тъй – от небето?

А обмисли ли какво ще направиш с тези пари?

Разпредели ли ги вече?

Виждаш ли се как ги броиш, подреждаш на купчинки?

Чувстваш ли пърхането в стомаха, радостта?

Според мнозина западни съвременни гурувци и техните папагали у нас, ето това е основното във формулата на успеха: да си го представиш, да го почувстваш и после да оставиш Вселената да си свърши работата. Разбира се, че се препоръчва и да уловиш мига, да забележиш подсказките на Вселената и да вървиш според знаците. Действието не се изключва.

Незнайно защо, не се акцентира върху действието, усилията, енергията, която трябва да приложиш, за да привлечеш онова, към което се стремиш. Творческият импулс, който си последвал, волята, която си приложил, смелостта да действаш, упоритостта да не се отказваш – ето твоята цена, която плащаш.
За съжаление и тук се стига до крайности. В преследването на целта на всяка цена, не забелязваме какво губим – пропукват се отношенията, често губим приятели, семейство, здраве. Но това е дъъълга тема, за друг разговор.

Един закон има във Вселената, който е ненарушим и незаобиколим: ЗАКОНЪТ ЗА РАВНОВЕСИЕТО.

Представи си двете блюда на везната: ако на тях има определен товар, отнемем ли от едната страна, за да сложим на другото блюдо, везната се накланя натам. Според този закон, такова състояние е недопустимо и затова стремежът е веднага да бъде възстановено това равновесие. Нека си представим, че на едното блюдо пише „даване“, на другото – „получаване“. Често си чувал или чел, че трябва да има равновесие между даването и получаването. Нека направя уговорката, че това не бива да се разбира буквално: ако си получил пари – да дадеш пари и т.н.

Да се върнем на случая с неочакваната печалба от тотото или лотарията. За да дойдат тези пари при теб, те са взети от някъде. При теб натежава блюдото „получено“. Сега следва да си отговориш на един много важен въпрос: „Какво ще дадеш в замяна, с какво ще се разплатиш?“ Сигурна съм, че не си мислил по този въпрос. Но ако не си определил какво си готов да дадеш в замяна, т. е. – не си определил цената, която си готов да платиш, това съвсем не означава, че няма да платиш. Просто равновесието ще бъде възстановено и ще ти бъде взето нещо, от някъде, каквото Вселената реши и откъдето тя реши.

Според проведено дългогодишно наблюдение във Великобритания, по-голямата част от спечелилите джакпот в игрите на късмета, след недълго време се оказват по-бедни от преди. Няма да разискваме причините за това. Но много често тези хора остават буквално на улицата, с разбито семейство, болни и изоставени от онези, които до скоро са гравитирали около тях. В никакъв случай не можем да ги наречем щастливци, нали?

Как мислиш – това наказание ли е? Не е. Просто е възстановено равновесието. Като не са успели да възстановят вътрешното си равновесие, след получаването на толкова много пари, се е получило изравняване на нивото по насилствен, ако мога така да го нарека, начин.

Да се замислим и върху друго. Какъв е планът на твоята душа? Включва ли той да имаш много пари? Ако ги получиш, това няма ли да те отклони от Пътя ти и от уроците, които си избрал да учиш? Бъди сигурен, че ако се получи такова отклоняване, душата ще се постарае да те върне на Пътя. Е, няма да е безболезнено, разбира се. Тук ще ти подложат крак, там ще те ограбят, на друго място ще те измамят – лека-полека ще загубиш спечеленото. Радвай се ако с това се разминеш и не последва по-сериозното: загуба на любовта и близостта с близките ти, с приятелите ти, влошаване на здравето ти. Уроци, уроци…

Преди време моя близка се похвали с голяма печалба от лотарията. Беше много щастлива. Не споделих радостта й и може би я озадачих, меко казано, с това. Времето показа, че съм била права. Започнаха едни набези от страна на близки, едно ламтене „давай, давай, още и още, не е достатъчно“. Влошиха се отношенията им. Тези пари никого, до този момент, не направиха щастлив – нито спечелилия, нито облагодетелстваните от печалбата. Печалбата не намали проблемите на семейството – просто се проявиха нови.

Често чувам, че парите развалят. Парите са енергия и тя не може да е добра или лоша. Тази енергия е като катализатор да излезе на повърхността онова, което носим у себе си. Тя създава условия то да се прояви.

Елекричеството също е енергия. То може и да убие, но това не го прави лошо. Просто трябва да спазваме мерките за безопасност, когато боравим с него и тогава то ще е наш добър помощник.

Парите също са енергия. Ако не умеем да боравим правилно с тази енергия, ще пострадаме. Ако не съумеем да запазим равновесието – то ще бъде възстановено – независимо как.

Готов ли си за това? Знаеш ли как?

Никой няма да те допусне да влезеш в трафопост, без да имаш съответната квалификация, без да познаваш свойствата на електрическата енергия и без да използваш предпазни средства. Защо си мислим, че с парите е по-просто?

В тази моя публикация споделям моето виждане по въпроса и дългогодишните ми наблюдения. То може да съвпада или не с твоето. Просто ми се иска да те провокирам да се замислиш – това е. Ако смяташ, че написаното ще помогне по някакъв начин и на други, сподели.

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

Едно мнение по „Цената на печалбата от игрите на късмета“

  1. Хубава статия. Приземяваща. Аз съм от приземените. Но и аз съм от хората, които са дали поръчка на Вселената, с ясна представа, че ще трябва да възстановят равновесието. Може би в ДОБРО. Тук иде реч за ценности. Ако човек ги няма – и Господ не може да му ги даде. Е, аз съм богата откъм ценности 🙂 Правя каквото трябва, пък да става каквото ще. Иначе не спирам да си мечтая за пътешествие до далечни страни по море… Прекрасен дъждовен ден на всички! Сбъдвайте се и внимавайте какво си пожелавате 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *