Десети лунен ден – заздравете връзката с рода и традициите

Родово дървоДесети лунен ден е глътка свеж въздух след трудните предходни лунни дни и особено девети лунен ден. Днешният ден е ден на съзидаващата и обединяващата сили. Днес смело започвайте грандиозни дела, проекти, както и строителството на своето родово гнездо!

Особено важно е в този ден да бъдете колкото се може повече със семейството си. Идеално време да организирате семейна вечеря, да бъдете с хората, които обичате и ви обичат.

Общуване

Освен препоръките да общувате повече със семейството и рода си, не е препоръчително днес да влизате в каквито и да било конфликти. Не замърсявайте излишно енергиите си. Постарайте се да запазвате спокойствие и добронамереност.

Здраве

Днес е благоприятен период за започване на цикъл от физически упражнения. Това ще е от огромна полза за здравето и кондицията ви. Ако „издържите” да ги правите до следващия десети лунен ден, те лесно ще ви станат навик.
Болните в този ден ще почувстват подобряване на състоянието си.

Бизнес

Днес е особено благоприятен ден за занимаващите се със семеен бизнес. Всички проекти, идеи, начинания, започнати през този ден, просто са „обречени” на успех.
Препоръчително е да посветите този ден на укрепване на престижа и традициите в компанията си. Бъдете щедри днес към своите служители. Премиите, раздадени днес, ще бъдат като малко приношение, жертва пред олтара на ангела-хранител на фирмата ви. Той ще се погрижи да се укрепят корените на вашия бизнес, а дървото на компанията ви да се разклонява и набира сила,у създавайки нови филиали и взимайки преднина пред конкуренцията.

Днес е най-благоприятния ден за сключване на брак и началото на ново строителство!

Лунна практика за десети лунен ден

Създаване на семейно, родово дърво*

Точно този ден е най-благоприятен, за да създадете свое родово дърво. Дори и да не знаете кои са вашите предци, няколко поколения назад, поставяйте на мястото за името им кръгче, за жените и квадратче – за мъжете.

  • В средата на лист А4, долу, направете кръгче (ако сте жена) или квадратче (ако сте мъж). Това е първо поколение – вие.
  • От това кръгче/квадратче прокарайте нагоре две линийки, и вдясно поставете квадратче, а вляво – кръгче, съответно за баща си и майка си(второ поколение).
  • От квадратчето за баща си прекарайте по същия начин две линийки, съответно за неговите родители, вашите дядо и баба по бащина линия (трето поколение).
  • Продължавайте да разклонявате дървото по бащина линия, докато стигнете до седмо поколение – 64 човека, 32 двойки.
  • След това повторете процедурата и вдясно – за рода си по майчина линия.
  • Общо ще се образуват 64 двойки, 126 кръгчета и квадратчета.
  • След като сте нарисували родовото си дърво, започнете да се качвате нагоре като поставяте показалеца си върху всяко кръгче/квадратче, изкажете вашите благодарност, почит и уважение към този ваш прародител и отправете  молба за подкрепа, напътствия и наставления.
  • Най-добре е ако започнете това „пътешествие” нагоре по родовото ви дърво от баща си.
  • Добре е по време на този ритуал да гори църковна свещ.

*Препоръчително е този ритуал да се извърши в светлата част на деня и то именно в десети лунен ден – т.е. от днес,  до утре около обяд.

Този ритуал е много важен, защото от живота и уроците, които са научили вашите предци, зависи и вашия живот. След приключване на ритуала съхранете листа до следващия десети лунен ден. Връщането към корените ни е ценен източник за попълване на нашите жизнени сили и по-бързото научаване на уроците ни.

Много бих се радвала ако направите този ритуал – ползите са огромни, макар и необясними на пръв поглед. Това е едно от нещата, за които просто трябва да ми се доверите. Ще можете ли?

 

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *