Девети лунен ден – бъдете особено внимателни във всичко!

лунаДевети лунен ден е първият „тежък” ден в лунния месец. Трябва да бъдем внимателни във всичко – като се започне от това как пресичаме улицата и завърши с това как си служим с домакинските прибори. В днешния ден е твърде голяма вероятността от травми и нещастни случаи.

Добрата новина е, че, ако правилно разберем характеристиката на този ден, можем не само да избегнем неприятностите, а и да почерпим много голяма полза за себе си. Защото в този период става така нареченото „разгръщане на кармата”: всичко, до което досега не сте успявали да достигнете, да проумеете причините за случващото се с вас, в този лунен ден излиза на повърхността. От дълбините на подсъзнанието ни излизат всички нерешени проблеми, които сме „натикали” там с надеждата, че всичко ще отмине и ще се разреши от само себе си. Всичко: поети в миналото и неизпълнени обещания, обиди, омраза – изскача и ни връхлита „неочаквано”.

Винаги съм казвала, че да се загърбват проблемите е бомба със закъснител. Вместо да се стегнем, да съберем смелост и се запретнем веднага да ги разрешим, ние се опитваме да ги „забравим”. Но, както се казва: „нищо и никой не е забравен”. И се стоварва върху ни именно, когато най-малко очакваме и не сме подготвени за това.

Затова, ако ви се случи днес да ви застигнат такива нерешени проблеми или отношения – благодарете им, че са напомнили за себе си и направете всичко, на което сте способни в дадения момент, за да ги разрешите. Дори и да не приемате теорията за кармата и да не гледате на този процес като на изчистване на част от вашата карма – приемете го като процес на изчистване на вътрешните психически блокажи и ограничения, които ви пречат да се чувствате щастливи и успешни.

Общуване
Внимавайте днес – пазете се от конфликти. Днес не е ден за „изясняване на отношенията”, за критика – няма да бъдете разбрани правилно. Днес отделете време за общуване със своите родители – това ще подсили връзката ви със своя род и ще ви зареди с допълнително енергия.

Здраве и хранене
Днес могат да се обострят хроничните ви проблеми или да се проявят болести, които сте смятали за излекувани. Обърнете внимание на всички неразположения през този ден – те са сигнал от страна на тялото ви,  което се опитва да ви покаже, че имате неразрешени проблеми.

Бизнес
Днес по-добре да сте пасивни. Ако имате да подписвате някакви договори и споразумения – направете го утре. Внимавайте – днес е твърде вероятно да станете жертва на измами! Например много изгодна на пръв поглед сделка да се окаже  голям сапунен мехур или чиста проба измама. Или твърде ниската цена да е просто капан, за да влезете в него и после трудно да излезете без сериозни финансови загуби за вас и бизнеса ви.

Не е време да отправяте забележки на служителите си, да ги критикувате. Едва ли ще ви разберат, а най-вероятно ще решат, че сте несправедливи. Това само ще навреди на бизнеса ви.

Възможни са и кражби. Подсилете охраната, засилете наблюдението на вашите обекти.
И ако обобщим – през този ден е особено важно да се пазите от измами, да не се заемате с нови дела, да давате или да взимате назаем.

Практика за девети лунен ден

Практика „ИЗЧИСТВАЩ ВИХЪР”(по Лариса Ренар)

Тази практика има за цел да изчисти нашето лично енергийно пространство от негативните енергии, които са се „залепили” за нашата енергийна обвивка. Практиката е много проста за изпълнение, но, поради липса на схема, обяснението й е малко дългичко. Но, като го прочетете два-три пъти, ще разберете, че нищо сложно няма. Запомнете тази практика и я прилагайте всеки път, когато ви се струва, че сте станали особено напрегнати, раздразнителни или чувствате постоянна умора или сънливост.

•    Заставаме с леко разтворени крака – на ширината на раменете. Ръцете са отстрани на тялото.
•    Повдигаме ръцете отстрани до над главата и съединяваме дланите и пръстите.
•    Сваляме ръцете с долепени длани (като за молитва) до нивото на сърцето.
•    Обръщаме дланите с пръстите надолу и правим триъгълник пред слънчевия сплит (с долепени върхове на палците).
•    Изпъваме ръце напред, кръстосваме китките и допираме дланите и пръстите , насочени напред (става засукване – лявата китка вдясно и обратно).
•    С така направената „стрела” започваме да се въртим по посока, обратна на часовниковата стрелка*. Бавно, за да не ни се завие свят. Въртим се 3 минути.

*добре е да знаете, че посоката, обратна на часовниковата стрелка, изчиства, а по посока на часовниковата стрелка –  зарежда.

До утре и се пазете!

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

4 мнения по „Девети лунен ден – бъдете особено внимателни във всичко!“

 1. Благодаря за практиката, но не ми е ясно посока обратна на часовниковата стрелка на ляво ли означава да се въртим или надясно?

  1. Какво да ти кажа по-различно, за да ти стане ясно, Нина? Обратно на часовниковата стрелка означава наляво, естествено.

   1. Вероятно Нина е имала само цифрови часовници. 🙂
    Благодаря за чудесния материал! Харесвам тпредставянето Ви на Лунните дни. Нещо подобно има в astrohoroscope.info, но Вашето е по-съвременно и подредено.
    Попаднах при Вас случайно, но ще прочета и останалото с удоволствие!
    Желая Ви хубав ден и успешни занимания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *