Добре дошла, Черна Водна Змия!

Днес, 10 февруари, Черната Водна Змия влезе в правата си и ще остане начело до 31 януари, 2014 година.

Макар у нас много хора да ненавиждат или се страхуват от змиите, на Изток Змията е символ на мъдрост, прозорливост и силна воля.

Годината на Змията е благоприятна за кардинални реформи и за решаване на важни въпроси, но! – по мирен път! Сега е време за проява на политическа мъдрост, избягване на насилието под всякакви форми. Ако не се съобразим с изискванията на Змията, то предприетите агресивни действия могат да доведат до сериозни жертви и непредсказуеми резултати. Трябва да имаме предвид, че Годината на Змията е кръстопът, точката, където трябва да направим своя избор, да се изработи нова държавна стратегия.

За съжаление годината не се очертава като спокойна и във финансово отношение. Дори се предвижда нова вълна на финансовата криза. Междудържавните отношения могат да се изострят, а в много държави могат да се наблюдават сериозни социални сблъсъци. И ако вземем предвид казаното по-горе, то за всички разногласия трябва да се търси мирен изход, защото насилието и твърдите методи не са обичани от Змията, управителката на годината.

И тъй като е годината на Водната Змия, могат да се очакват проблеми именно от водата: наводнения, урагани, земетресения, които могат да имат катастрофални последствия.

Светът през тази година (най-вече през тази) ще се нуждае от мъдри и силни лидери, умеещи мирно да решават социалните проблеми, да увличат след себе си, да служат за пример на обществена стабилност.

Очаква се през тази година на политическата сцена в много страни да излязат нови, прогресивни лидери, а в някои страни се очаква и смяна на ръководството.( А на България й предстоят избори…)

 

Любовен хороскоп за 2013 – годината на  Змията

Благоприятна година за началото на нови романтични запознанства и сериозни отношения. Възникналите нови отношения ще бъдат съпроводени с вярност, дълготрайност и взаимна привързаност. Интересното е, че през тази година и двамата партньори ще се стремят към узаконяване на своите отношения.

Що се отнася до съществуващите сега отношения – очакват ги сериозни изпитания, които малцина ще преминат безпроблемно. Много връзки ще се разпаднат. За любителите на мимолетните връзки няма да е много успешна година (съжалявам любителите на стратегията „Чук и бег”). Змията покровителства онези, които ценят верността и които умеят да правят компромиси.

Змията е считана за символ на домашното огнище, затова е особено подходяща за създаване на здраво семейство. Браковете, сключени през тази година, обещават да са дълготрайни и щастливи. Съпрузите могат да постигнат хармония, ако се замислят за взаимните си чувства и се научат да се изслушват и разбират един друг.

 

Хороскоп на кариерата за 2013 – годината на Змията

Годината дава възможност за успехи на хората, занимаващи се с интелектуален и научен труд, с различни научни изследвания. Благосклонна е Змията и към творците: художници, артисти, писатели, музиканти, и към тези, които тепърва правят първите си крачки в тези области. Именно в годината на Черната Водна Змия те имат уникалния шанс гръмко да заявят за себе си.

 

Тъй като Змията не обича насилието, то успех ще споходи онези, които се стремят към постигане на своите цели не с насилие и твърд натиск, а с мекост и дипломатичност, отличаващи се с гъвкавост и маневреност. Хора, които съумяват навреме да сменят работата си, да сменят курса или дори насоката на своята дейност, да вземат бързо и самостоятелно решения в променящите се икономически условия.

Онези, които обичат да се учат ще имат една много успешна година. Всякакви форми на образование или обучение са благоприятни през тази година – независимо дали става въпрос за учебни заведения, курсове за повишаване на квалификацията и по този начин – осигуряване на по-добри перспективи за професионално и кариерно израстване.

 

Финансов хороскоп за 2013 – годината на Змията

Парите през тази година трябва да бъдат спечелени само с честен труд. Змията не покровителства всякакви машинации и мошеничества. Не бива да се очакват мигновени финансови резултати. Успехът ще дойде при търпеливите и упорити хора.

Змията не обича прахосничеството и излишния разкош и затова не е благоприятно през тази година да се купуват предмети на разкоша, да се дават пари за развлечения – т.е. да се „хвърлят парите на вятъра“. Също така не бива да се взимат кредити за покупка на жилище. Има опасност и от проблеми с ипотеките. Тези, които умеят правилно да планират своите разходи са под закрилата на Змията през тази година. Ограничете се само с най-необходимото. Сега не е време „да му отпуснем края”.

Благотворителността е под закрилата на стопанката на годината и затова хората с добри сърца, които оказват безкористна помощ на нуждаещите се, са облагодетелствани.

Подбрала за теб от мрежата:

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница 

 

2 мнения по „Добре дошла, Черна Водна Змия!“

  1. Благодаря ти, Катя !

    Винаги успяваш да ни изненадаш и заредиш с полезни съвети 🙂
    Разбрах, че вчерашния ден е бил наистина уникален от гледна точка на старите източни традиции.

    Благодаря ти, че ни го напомняш на нас – забързаните хора, да си отделим малко време и да си медитираме за това какво искаме да ни се случи през тази уникална китайска нова година 🙂

  2. Благодаря Кате за хубавата и навременна информация. Желая и на теб успешна и хубава година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *