Двадесет и пети лунен ден – вслушай се в себе си

Мида с перлаТози лунен ден е специален – ден за сериозна вътрешна работа. Време да погледнем навътре в себе си и да се вслушаме в своя вътрешен глас. Днес не бива да се суетим, да бързаме. Спокойствие, съзерцание, тишина – това са аспектите на този лунен ден.

Според някои астрологически школи, символът на този ден е КОСТЕНУРКАТА. За това се препоръчва да бъдем като нея днес – бавно и премерено да правим стъпка след стъпка, без припряност.

Според други школи, символът на този ден е МИДАТА. Като мидата днес трябва да се затворим в себе си и така, на спокойствие,  да преосмислим нещата около и вътре в нас и да се освободим от всичко ненужно, което сме открили.

Но нещото, от което трябва да се пазим, е, да не превърнем този самоанализ в самобичуване. Каквото и да „откопаем” вътре в себе си, това е част от самите нас и трябва да го обичаме такова, каквото е. Именно това е смисъла на любовта към себе си. Да се обичаме не като създаваме един илюзорен, измислен образ на себе си, а да се обичаме такива, каквито сме. Да обичаме и приемем своите слабости и пороци, своите страхове и заблуди. Само така можем да продължим да се движим напред към своето израстване. Защото като приемем нещо, че е част от нас, можем спокойно да му позволим да се отиде ако вече не ни е необходимо и не ни помага в по нататъшния ни път.

Както говоря в безплатния си курс „Петте най-големи заблуди, които съсипват живота ви” и по време на тренингите: от борбата, битката няма полза за търсещия себе си и вътрешната си хармония човек. Първото е прошката и приемането. Именно на това е посветен тренинга, който ще се проведе на 28 февруари във Варна. Но за това – друг път.

Двадесет и пети лунен ден е време, когато трябва да се вслушаме в най-тихия, но най-верния ни съветник – нашата интуиция.  На нея трябва да се доверяваме и в бизнеса, и във финансовите операции, които извършваме днес, и в общуването. Не бива да бъркаме гласа на интуицията с гласа на егото. Много е лесно да ги разграничим ако сме достатъчно честни със себе си и си зададем правилните въпроси. Едно повтарящо се „ЗАЩО” след всеки отговор разкрива неподозирани мотиви, до които нашият разум трудно може да достигне просто така.

Практика за двадесет и пети лунен ден

Днес е време за вглъбяване в себе си и за търсене на отговори на дълго измъчващи ни въпроси. Затова днес ви препоръчвам да направите една кратка медитация и да си зададете въпросите, които ви вълнуват. Особено ценно е в този ден да откриете причините за някои неприятни ситуации в живота ви.

Медитация за откриване на причините

  • Отпуснете се и влезте в леко медитативно състояние.
  • Съсредоточете вниманието си върху дишането.
  • Задайте си въпроса: Как аз създадох тази ситуация?
  • В никакъв случай не се опитвайте да търсите отговора. Просто наблюдавайте спокойното си дишане. Защото „търсенето” на отговора чрез съзнанието, разума, ни води към повърхността на нещата. Там не можем да открием дълбоките причини за това, което ни се случва. Този въпрос е към своя Висш Аз. Там можете да откриете истинските отговори. Но, за да стане това, трябва да укротите бягащия си ум.
  • Отговорът, както вече съм казвала, може да се появи веднага, или по-късно, когато не го очаквате. Той може да има формата на образ или мисъл, на спомен, но при всички положения вие ще знаете, че това е ОТГОВОРЪТ, КОЙТО ТЪРСЕХТЕ.
  • Това не е подходяща практика за хора, които смятат другите за причина на своите неприятности.  Но ако искате наистина да продължите напред, по-мъдри от вчера, задайте си този въпрос и не се страхувайте от отговора.

 

Приятен ден и ползотворна практика!
Тази практика можете да правите и по друго време, но днес е много благоприятен период за това.

До утре!

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *