Двадесет и шести лунен ден – останете пасивни и спокойни

ЖабаТози лунен ден е ден на препятствия и илюзии. Най-опасният ден от месеца. Днес всяка активност се удава с усилие, а реалността се изкривява от нашите илюзии за самите себе си.

Какво да ви кажа за този ден, за да проумеете, че трябва да сте много внимателни ?! Като започнем от символа на деня – ЖАБА.

Жабата означава мъдрост, но и блато. Днес има опасност да затънете в това блато. Колкото по-активни сте, толкова е по-голяма вероятността да го сторите. Затова днес: тихо, кротко, без излишни движения.

Ограничете общуването – твърде конфликтен ден. Емоциите изригват най-неочаквано и може един такъв изблик да ви завари неподготвени, да му се подчините и…сериозният конфликт е оформен! Ако се намирате в понижено настроение, днес може да ви тегли към мрачни мисли и кардинални негативни заключения. Ако се хванете в това, просто си кажете – „Аха, жабата и блатото!” При всички положения, ако това не ви разсее, поне ще прекрати мрачните ви мисли.

Днес има твърде голяма вероятност да станете жертва на измами, на кражба. Не предприемайте нищо важно днес и не се поддавайте на агитации. Или това, в което се опитват да ви въвлекат е нещо „нечисто” или просто се опитват да ви ограбят.

Затова и за бизнеса не е подходящ този ден. Никаква активност. Ако този ден е почивен за вас – чудесно. Ами почивайте. Ако имате възможност да дадете почивка на служителите си – направете го. Голяма полза от днешната активност така и така няма да има, а по-вероятно – вреда.

Физическата активност също е противопоказна днес.

Такъв е този ден, но не бива да смятаме че е лош. Няма такова нещо като добър и лош ден. Просто трябва да сме по-внимателни и всичко ще е ОК. Да се съобразяваме с енергетиката, а не да се опитваме да докажем, че „всичко това са глупости” и „на мен тези неща не ми влияят”.

Възприемайте трудностите днес (а и винаги) като уроци, а всички проблеми – като задачи, които ви помагат да не затънете в тресавището и да откриете твърда основа под краката си.

Важно: не се поддавайте на ласкателства и уговорки. Съхранявайте своята бдителност!

Важно: не започвайте нищо ново, не говорете твърде много и по-добре не ходете по срещи.

Практика за двадесет и шести лунен ден

Медитация върху освобождаването

Днес е добре да намерите време и да се заемете с разчистване на онези натрапчиви негативни мисли, които от дълго време замърсяват главата и тялото ви. Винаги трябва да помним, че негативната мисъл винаги има за основа негативна емоция. Тя, от своя страна изпраща такива сигнали в тялото, които разстройват нормалната му работа и в крайна сметка водят до заболявания и на физическо ниво. Разбира се това не става веднага и затова е толкова опасно. Когато последствието се прояви като заболяване, пораженията са вече твърде сериозни. Затова не чакайте да ви се случи, а често провеждайте следната практика.*

  • Съсредоточете се върху негативната мисъл.
  • Благодарете й, че е дошла, за да ви предупреди, че имате проблем.
  • Поискайте й прошка, че сте я задържали и „отглеждали” в себе си и й позволете да си отиде. Наблюдавайте как се „разтваря” в пространството.
  • Поискайте прошка от тялото си, че с това, че сте „отглеждали” тази мисъл в себе си, сте му нанасяли вреда.

*Тази практика подробно е описана в книгите на Лууле Виилма, световно известен естонски лекар и специалист по алтернативни методи за лечение.

Бъдете здрави и спокойни днес!

До утре!

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *