Двадесет и трети лунен ден – крокодилът дебне в засада

крокодилТова е ден на агресията и разрушението, на проверката на вашите истински възможности. Бъдете външно активни и напористи, но запазете вътрешното си спокойствие – това е рецептата за този ден.

Символът на този ден е КРОКОДИЛЪТ, който олицетворява  негативното, животинското начало, дремещо във всеки от нас. Контролирайте днес събуждащите се във вас инстинкти за завладяване и разрушение.

Много е важно през този ден да се движите много, за да канализирате бушуващата във вас енергия. И тъй като това е един агресивен ден – старайте се да ограничите общуването, за да ограничите и неочакваните изблици на агресия от ваша страна или от страна на другите.

Постарайте се днес да възприемете поведението на крокодила по време на лов. На пръв поглед той изглежда бавен и сънлив, дори флегматичен. Но се оказва, в крайна сметка, че е изключително концентриран. Появи ли се потенциалната жертва, действа мълниеносно и много точно. Бъдете като него днес – концентрирани и съсредоточени върху главните неща. Използвайте енергетиката на деня, за да решите важни за вас проблеми или да свършите най-необходимите неща. Не се разпилявайте за дреболии.

Здраве и хранене

Обърнете внимание днес на гръбначния си стълб.* Не се препоръчва употребата на месна храна. Млечните продукти са изключително полезни в този ден. Направете палачинки, хапнете си сирене или извара – само ще спечелите от това.

Бизнес

Ясно е, че заради мощната енергетика на този лунен ден, днес е време за решителни действия за бизнеса. Действайте, действайте смело и решително. Подписвайте договори, споразумения, предприемайте важни крачки за развитието на бизнеса ви. Само се пазете от конфликти. Външно активни, енергични, но вътрешно спокойни при всички обстоятелства – това е рецептата на успеха днес.

Практика за двадесет и трети лунен ден

Днес се препоръчва изчистване на жизненото пространство, дома. Погледнете препоръките за деветнадесети лунен ден, където обяснявах как можете да го направите.

А за вас самите препоръчвам една много полезна практика, която ще ви помогне да укрепите силата на волята си, ще „дисциплинира” вътрешните ви енергии и ще хармонизира енергийните вибрации на тялото ви.

Във всеки от нас има тъмна страна, която се подчинява на древните животински инстинкти. Само силната воля, може да справи с чудовището, дремещо в нас, което днес се опитва да излезе на повърхността и да ни подчини със своята разрушителна енергия.

*Практика Крокодил

 • Лягаме по корем върху твърда повърхност. Ръцете поставяме под челото, краката са изпънати.
 • Дишаме дълбоко и усещаме твърдата повърхност, върху която лежим.
 • Едновременно повдигаме главата и гърдите, подпирайки се на ръцете си, свити в лактите и повдигаме краката, като ги свиваме в коленете. Скръстваме ги, като десния крак е пред левия.
 • В тази позиция преброяваме до десет и се отпускаме в изходно положение.
 • Правим същото, като този път левият крак е пред десния.
 • Повтаряме упражнението по четири пъти за всеки крак.

 

Желая ви успешен ден!

Благодаря на онези от вас, които споделиха с какво им помагат моите препоръки за всеки лунен ден и своите резултати от практиките. Високо ценя обратната връзка, която ми давате!

Катя Богданова
Обикновена вълшебница

4 мнения по „Двадесет и трети лунен ден – крокодилът дебне в засада“

 1. Благодаря Ви, Катя ! отдавна следя лунните дни, но преди няколко месеца открих Вашият блог и се старая да следвам препоръките и практиките за всеки лунен ден . разбира се имам резултати, защото те ми помагат да бъда организирана ! Мир от Мен

 2. Здравейте Катя!
  Следя лунния ви календар от много време.
  За мен той е най-добър, благодаря ви за полезната информация.
  За днешния 23 лунен ден има препратка за практиката на 14 лунен ден, която би трябвало да е за почистване на дома. Струва ми се, че има разминаване.
  Хубав ден от мен!

  1. Благодаря за това, че ми обърнахте внимание. Наистина има разминаване и сега ще го оправя :).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *