Двадесет и втори лунен ден –ден на мъдростта и знанието

Бог ГанешаВ двадесет и втори лунен ден имате шанса да научите повече, отколкото за целия лунен месец. Просто трябва да не ви мързи, а твърдо да следвате поставената цел. Вашите интелектуални способности са максимално активирани и просто жадуват нови знания.
Ако пропилеете този ден в безсмислени занимания – пред телевизора или в игра на карти, видеоигри и т.н., енергията на този ден ще се обърне срещу вас и с времето може да забележите как паметта ви се влошава, както и способността ви да се концентрирате. Това е свързано с това, че когато не тренирате умствените си способности – те закърняват. Приемете истината, че всичко, което не се използва, закърнява: било то вашите мускули или вашите интелектуални способности.

Според  една традиция, символът на двадесет и втори лунен ден е КНИГАТА, а според друга – бог ГАНЕША. При всички положения днес е ден на златната среда между духовното и материалното. И ако вчерашният ден беше добър за творците, то днес те могат да получат и достойно възнаграждение за творбите си.

Също така този ден може да е много успешен и за хората на науката – просто не трябва да са пасивни. Всеки един в този ден може лесно да достигне до скритото досега за очите и разума знание, да открие причините за нещата, които досега са били скрити за ума.

Този ден е благоприятен не само за познание, но и за предаване на знания на другите. Дори ако вашата работа не е свързана по някакъв начин с усвояване и предаване на знания, посветете поне време на децата си – вижте дали нямат проблеми с някой от предметите. Помогнете им – днес родителите могат да са идеалните учители.

Здраве

Днес се препоръчва да сте особено внимателни с долната част на гръбначния стълб, кръста и с тазобедрените стави. Не ги натоварвайте излишно. Пренапрежението може да има неприятни последици.
По отношение на храненето – хапвайте си днес, ако ще и повечко (слонът обича са си хапне добре), като наблегнете на храни, които имат повече баластни вещества.

Бизнес

Днес е вашият ден, бизнесмени (и бизнес дами)! Ганеша е не само божество са отстраняване на препятствията, покровител на поетите, но и божество на богатството. Смята се, че ако омилостивите, както подобава, Ганеша, той ще ви помогне по вашия път към богатството, успеха и славата.

Много полезно е в този период да се обърнете към различни източници на информация, да проверите счетоводните отчети – всичко, което ще ви даде повече яснота за това как са делата ви в момента.

Ако ви се иска да направите някакъв жест на благотворителност, днес Луната ви дава идеалното време за това. Колкото повече безкористно пожертвате днес, толкова повече ще ви се върне.

Практика за двадесет и втори лунен ден

Днес ви предлагам една практика, която може да има огромно влияние върху вашия по нататъшен път към успеха .  В моята работа се сблъсквам постоянно с хора, които не знаят каква е тяхната цел и не се замислят какво точно искат да привлекат в живота си. А ако не знаеш към какво се стремиш, няма как да знаеш кой път да поемеш, нали? (Именно за това става дума и в едно от писмата от безплатния ми курс „Петте най-големи заблуди, които съсипват живота ви” . Ако още не сте се абонирали – направете го, на много от нещата в живота си може да погледнете под друг ъгъл.)

А сега – ето и самата практика:

  • Отпуснете се и влезте в леко медитативно състояние;
  • Помислете за своята цел (няма значение дали е материална или не);
  • Помислете как ще се чувствате ако вашата цел се осъществи;
  • А сега си задайте въпроса: „Какво още трябва да привлека, за да имам това в живота си?”
  • Не се опитвайте да си давате отговор. Отпуснете се и наблюдавайте.

Знам че това, последното, е много трудно. Ние сме свикнали, когато ни зададат въпрос, веднага да започнем да търсим отговора в съзнанието си. Именно това не бива да правите – да търсите, да конструирате възможни отговори. Този въпрос е обърнат към вашето Висше Аз. Отговорът вече съществува някъде във вас, но с ресурсите на съзнанието вие не можете да достигнете до него. Затова търсите „файла” в друга „папка”.

  • След известно време, дори и да не е изплувал някакъв конкретен образ или отговор, можете да се върнете към обичайните си занимания. Не се притеснявайте и не мислете, че не сте успели. Вътрешната ви „търсачка” продължава незабележимо да върши работата си. Докато изведнъж отговорът просто ще изникне, изплува в съзнанието ви. Важното е да сте отпуснати и да знаете, че отговорът непременно ще се появи. Вашата вътрешна увереност, знание, че ще получите отговор непременно, е важен залог за успех в тази практика.

Лично при мен отговорите идват, когато най-малко ги очаквам. Един въпрос, който ме измъчваше месеци наред, след като прехвърлих работата от съзнанието към Висшето си Аз, намери своя отговор и дойде при мен докато миех чиниите J.
Знайте, че просто трябва да държите сетивата си отворени за информацията, която ще дойде при вас. Това може да е нещо, което ще дочуете случайно в магазина, или реплика от филм, или нещо, което прочетете някъде. Просто изведнъж ще ви „светне” и вие ще знаете че ето, това е отговорът!

Желая ви ползотворна практика!

До утре!

Катя Богданова
Обикновена вълшебница

2 мнения по „Двадесет и втори лунен ден –ден на мъдростта и знанието“

  1. Чета всички лунни дни, съобразявам се с тях, но имам въпрос, къде да проследя точните дати в съответния месец отговарящи на съответния лунен ден ? Задавам този въпрос , защото в различните рубрики датите се различават!Благодаря за съветите!

    1. Мина, точните дати аз следя в сайта astrohoroscope.info – Лунен календар. Ползвам и руски сайтове, но този е достатъчен. Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *