Двадесети лунен ден – следвай полета на орела

ОрелСимволът на двадесети лунен ден е ОРЕЛЪТ. Затова, образно казано, този период е времето на „полета на високо”, когато от там ще можете да погледнете на своя лунен месец досега, да проникнете зад  нещата и събитията, които ви се случваха и да откриете вътрешните връзки между тях. Сега ще проумеете, че нищо случайно няма – всичко е взаимосвързано и произтича едно от друго.

Това е и ден на познаване на висшите закони, за издигане на по-висока, духовна висота, на осъзнаване на своя духовен път. Важното е да бъдем готови за новите перспективи, които могат да се открият пред нас.

Символът на орела означава още, че можете да се издигнете високо и да „прелетите” над препятствията. Но само при едно условие: трябва да сте осъзнали връзката между проблема и целия обкръжаващ ви свят. Според мъдреците, трябва да се гледа не на нещата, а на връзките между тях и тогава ще ни се разкрие истината.

В двадесети лунен ден можете да се срещнете със своите основни врагове: това са страха и високомерието.

Страхът е най-важният ви противник в този лунен период. За да постигнете успех, трябва да се справите с него. Както неведнъж съм казвала (това беше и основната тема  на тренинга ни през януари), страхът не трябва да се потиска, защото той просто ще „слезе” по-надълбоко, но все едно – ще си остане там и ще дебне кога да се прояви. Също така не бива и да се борите, съпротивлявате на страха – това изтощава вас, а него прави по-силен.
В края на статията съм ви предложила един алгоритъм за работа със страховете си.*

Вторият враг през този период е високомерието, завишената самооценка и безпардонното отношение към околните. На тези, които не се съобразят с предупреждението ми, ще кажа, че рискуват твърде много. Рискуват да паднат от високо, а и да загубят всичко онова, което са придобили през предходните дни на лунния месец.

Общуване

Бъдете внимателни. Избягвайте споровете и конфликтите. Вече стана дума за връзката между нещата. Ако заформите някакъв скандал днес, ще станете свидетел на верижна реакция. Както се казва: „къде го чукаш – къде се пука”.  Това е като с плетка – дръпнете нишката и ще започне да се разплита. Затова на всяка цена запазете спокойствие.

Бизнес

Вече стана дума и за проявлението на свързаността между нещата. Затова този период е благоприятен за работа в екип, колектив. Силата ви ще нарасне многократно. Никакви солови акции и изпълнения от рода на „и сам воинът е воин”.

Не е време, също така за прекъсване на делови взаимоотношения, за разтурване на съюзи или прекратяване на договори. Тези действия могат да имат непредвидими последствия за вас.

Затова пък е идеално време за начало на нови проекти, сключване на договори, приемане на работа на нови служители.

Здраве

Предупрежденията за уязвимост на горната част на гърба не бива да ви изненадват – там у орлите са крилете J. Ако се занимавате с фитнес – прескочете тренировката на тази част от тялото. Затова пък, както вече говорихме – днес е идеален за работа в екип, а следователно и за колективни спортове.

Практика за двадесети лунен ден

Работа със страховете

Тъй като периодът е подходящ да видите взаимовръзката между нещата и събитията, за откриване на „скритите” неща, добре е да направите един анализ на някой ваш страх. Изберете този, който според вас ви причинява най-много проблеми.

 • Дайте име на страха си. Например: „Страхувам се да не остана сама” (Страх от самота).
 • Отпуснете се и като държите в съзнанието си тази мисъл, се опитайте да определите къде в тялото ви усещате присъствието на този страх.
 • Как го чувствате – като тежест, стягане, бодежи и т.н.
 • Има ли цвят, форма – какви са те.
 • Кое е най-лошото, което може да се случи ако този страх се сбъдне? Действително проиграйте най-най-лошия сценарий. Не се притеснявам дали ще успеете. Толкова пъти сте тренирали да си представяте страхотии по най-различни поводи, така че вече сте „специалист” 😉 .
 • Представете си, че сте пред огромно огледало и в него наблюдавате какво се случва с вас и живота ви.
 • След като решите, че от това по-зле – няма накъде, вземете въображаемото си червило и направете кръст върху този образ в огледалото. Можете и да му кажете нещо. Като например: „Аз те разобличих страх, извадих те на светло и ти повече нямаш власт върху мен! Аз те създадох, аз ще те унищожа!” А може и да му се изплезите – спомняте си какво правихме като деца, когато някой ни ядосаше 😉 .
 • След това вземете „вълшебната си гъба” и изтрийте този образ, докато огледалото стане чисто и искрящо. Чувствайте как с изтриването на образа, започва да ви олеква и на вас.
 • Поемете дълбоко въздух и с издишването освободете и последните останали следи от напрежението в тялото ви. Можете да отворите очи и да станете. Изпийте чаша вода.
 • Пуснете си любимото си парче и танцувайте.  Викайте, скачайте – не се притеснявайте. Оставете музиката да ви води.

Поздравления! Надявам се, че не ви е мъчно, че страхът си отиде.

Споделете какви са резултатите от практиката. Как ви се получиха нещата?

Разбира се, ако това е доста добре отглеждан страх и той е пуснал дълбоко корени във вас, само с тази практика няма да мине. Тук вече се налага намесата на специалист. Можете да се обърнете и към мен, за консултация по Skype или в офиса ми (ако сте от Варна).

До утре!

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

5 мнения по „Двадесети лунен ден – следвай полета на орела“

 1. Strahotno Katia! Ami ako strahovete sa poveche ot edin, ili puk ako tozi strah e natrapchiv… triabva li da se povtori tova „iazchistvane“.

  Mnogo e hubavo che si vav Varna i az sam ot tam. samo che jiveja v Sunnyvale, California i edva li shte moga da si otida po rano ot sledvashtoto liato. A tuka naprejenieto, strahovete, stresa, promenite sa mnogo, mnogo, dobavi i tezi ot semejstvoto… Sluchajno otkrih predi 2-3 sedmici tvoja site i mnogo mi haresva vsichko v nego.

  Pozdravi!
  Rossi Gospodinova

  1. Роси, ако погледнем на страховете като на приятели, които искат да ни защитят, е много по-лесно да се разделим с тях. Наистина трябва не да се борим, а да благодарим на всеки свой страх и да го освободим да си отиде. Ако искаш да ти помогна и да работим лично, свържи се с мен чрез скайп katya.bogdanova1.

 2. От скромните ми познания по НЛП практиката ми изглежда супер ефикасна. Аз със сигурност ще я приложа в ежедневието си.
  P.S.
  Между другото пробвах медитацията за есенно равновесие – Поздравления,Катя!

  1. То е ясно, Ася :). Резултатите от тази практика ще са видни след време, когато се обърнем назад. Нали знаеш, че на промените на енергийно ниво им трябва време, за да се проявят и в материалния план. Важното е, че правим онова, което е за наше най-висше благо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *