Единадесети лунен ден – овладей силата на Вселената

EнергияДнешният лунен ден се счита за енергиен връх на целия лунен месец. Всяко едно действие днес носи в себе си огромна сила. Това е благословия, от една страна, но може да се обърне и в проклятие и оръжие на разрушението, ако не сте внимателни.

Днес трябва да сме смели, решителни, да вярваме в своя успех и да не проявяваме нито за секунда съмнение.
Всяка работа, започната днес, се включва съм огромния и неизчерпаем резервоар на Космическата енергия. Затова ако днес спрете или се усъмните в правилността на поетия път, Вселената може да го разтълкува, че просто сте се отказали и затова вече нямате нужда от нейната енергийна помощ.

Общуване
Днес е трудно да останете пасивни. Но внимавайте да не влизате в спорове и не позволявайте да бъдете въвлечени в конфликт. Нищо добро няма да излезе от това. Днес енергиите бушуват и може да преминете от наглед невинното сдърпване в размяна на удари.

Бизнес
Днес е особено благоприятен период за финансови операции, за активни действия.
Добре е днес да сключвате договори и споразумения. Но – всичко, което започнете в този ден, непременно трябва да го завършите докрай!
Не се страхувайте да рискувате днес, но, рискувайки, задължително не преставайте да вярвате в късмета си.

Здраве
Заради повишената енергия в този ден, добре е да се занимавате с активни физически действия. Пасивността днес е противопоказна! Идеално време за различни състезания с големи физически натоварвания.
Добър ден за началото на лечение и изчистване на горните дихателни пътища и белите дробове. Употребявайте по-малко груба храна. Пийте повече вода и сокове. Ако искате, днес е добър ден да гладувате.

Практика за единадесети лунен ден

Дишане с гръбначния стълб

•    Легнете на равна, твърда повърхност. Отпуснете се максимално. Съсредоточете се върху дишането си.
•    Представете си своя гръбначен стълб като тръбичка, която има отвори при опашната кост и на темето.
•    При вдишване се отваря „клапана” на тръбичката при опашната кост и чиста енергия се издига нагоре по гръбначния стълб.
•    При издишване, представете си как енергията излиза през предната част на тялото ви.
•    Ако правите това дишане за пръв път – бъдете внимателни! Първо „издигайте” енергията до нивото на кръста и я изпускайте от точката под пъпа. Направете така 5-7 цикъла вдишване и издишване.
•    След това я издигате до прешлените срещу слънчевия сплит и я издишвате от слънчевия сплит. Отново 5-7 цикъла.
•    След това – до гръдната част на гръбначния стълб и издишвате през гръдната кост – в областта в средата на гърдите. Отново 5-7 цикъла.
•    После – до шийния отдел на гръбначния стълб и издишвате през щитовидната жлеза, 5-7 цикъла.
•    След това се издига енергията до тила, на нивото на очите и се „издишва” през точката между веждите, т.нар. трето око.
•    В последния цикъл си представяте как енергията преминава през целия ви гръбначен стълб и излиза като фонтан през темето ви. Заедно с това, мислено  изпращате и своята любов и благодарност към Вселената.

Това е чудесно упражнение за хармонизиране на енергиите ни. Изключително благотворно въздействие има и върху здравето и самочувствието ни.

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *