Луната

лунаЖивотът, който е в хармония с обкръжаващия ни свят, под знака на приемане на движението на енергиите, в резонанс с природните процеси, ни дава възможност максимално да използваме своята енергия за свое добро, без излишни съпротиви, борба или движение в неправилната посока.

Не е необходимо сляпо да вярвате в препоръките и съветите, които ще ви давам в тази рубрика за влиянията на Луната върху живота ни. Просто се прислушвайте повече в себе си, вглеждайте се по-внимателно в събитията във вашия живот, сравнете случващото се с позициите на Луната и вие ще успеете да уловите закономерностите.

Редове за размисъл за скептиците

Водата в човешкото тяло е около 70-75%. Водата на планетата Земя е приблизително толкова – 72%. Като деца на планетата Земя, ние сме неразривна част от нея. За влиянието на Луната върху процесите на Земята никой не спори. Това небесно светило управлява, например, приливите и отливите. В продължение на векове фермерите по света са знаели, че ако искат да имат добра реколта, трябва да я засяват според циклите на Луната.

Защо тогава си мислим, че ние, съвременните човеци, не сме подложени на въздействието на Луната?

Можем да наречем 20-ти век, век на научните открития. Човек придоби измамното самочувствие, че е разгадал тайните на природата. Но най-пагубното за неговото развитие е това, че започна да се смята за „повелител на Природата”, „Господар на Земята”. И по този начин се отдели от своята основа. Загуби осъзнатостта, че е част от процесите на Земята и Космоса. През последните две десетилетия започна процесът на обратно връщане към корените ни и към осъзнаването ни като неразривна частица от Планетата Земя, в частност, и от Космоса, Вселената – като цяло.

В отговор на нарасналата необходимост от повече знания в тази област, аз създавам нова рубрика „Луната”, в която ще ви давам повече информация за поредния лунен ден и препоръките, свързани с него, както и за другите важни за човека явления като слънчевите и лунните затъмнения. Ще ви давам ценни препоръки за поведението ви, което ще ви осигури едно по-хармонично взаимодействие с обкръжаващия ни свят.

Ще ви препоръчвам също така и ритуали и медитации, в съответствие с всеки лунен ден.

С какво се отличава тази рубрика от другите, с които е пълно интернет-пространството.
Акцентът тук ще е върху психологическата работа над себе си и взаимодействието ви с околните, в съответствие с лунните цикли.
Ще забележите след време, че започва да се променя към по-добро не само живота ви, но и най-важното – осъзнаването на себе си като един малък микрокосмос – частица от големия Космос. Следвайки препоръките в този своеобразен календар, вие на практика поемате отговорност за вашия живот и за всичко, което се случва в него. И действате осъзнато за промяната му към по-добро, за онова, към което се стремим всички – да сме щастливи, успешни и обичани!

Очаква ни едно наистина невероятно пътешествие!

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *