Осми лунен ден – птицата Феникс се възражда от пепелта

ФениксОсми лунен ден е първи лунен ден от втората фаза на Луната, завършваща с Пълнолунието.
Ако приемем какавидата като символ на периода на първата лунна фаза, то символът на втората е пеперудата. Всичко, което сте замислили, цялата енергия, която сте вложили в дадено начинание през първата фаза, сега придобива осезателна форма. Това е преход в ново състояние и затова още символът на този ден е птицата Феникс.

Заради всичко това, през този ден е възможна известна емоционална нестабилност – преминаване от едната крайност в настроението, до другата. Затова са пазете от възможни изблици на внезапен гняв. Старайте се да не приемате всичко твърде сериозно и да се отнасяте към нещата с известна доза ирония. Бъдете гъвкави и вътрешно открити за промените, които се случват.

Препоръчително е през осми лунен ден да помислите за свои предишни постъпки, с които не се гордеете, и да поискате прошка. Не е необходимо да влизате в дълбоко медитативно състояние за това. Просто се отпуснете и си представете как всичко лошо, което се е натрупало в душата ви е купчина, която изгаря в буен огън (огънят е стихията на деня).

Освен да искате прошка, днес бъдете повече от великодушни – прощавайте, не затаявайте обидите в себе си. Изгорете и всички ваши неуспехи и неприятности. Така ще се пречистите и родите в ново състояние – като птицата Феникс.

Бизнес
Днес имате вашия втори шанс – да реализирате тези ваши замисли и проекти, които преди не сте успели. Важното тук е, да не се опитвате да го направите по стария начин, със старите методи. Днес е денят на нестандартните решения. Бизнесът и работата са жива, подвижна структура, която постоянно се променя. Не се опитвайте да я „замразите”. Променяйте се заедно с нея, бъдете гъвкави. Сменете гледната точка.

Още едно важно предупреждение към бизнесмените за този лунен ден: днес адреналинът ви е в повишени количества и затова може да ви се стори, че можете да „преобърнете” планини. Бъдете внимателни какви ангажименти поемате днес, защото утре може да ви чака разочарование.

Здраве и хранене
Добър ден за разтоварваща диета. Препоръчителни са сеанси на ароматерапия и масажи. Внимавайте с тренировките – днес не е ден за големи физически натоварвания.

Практика за осми лунен ден
Освен препоръчаната по-горе медитация на „изгарянето” на неприятностите и греховете, можете да направите  и ритуално измиване.

Нищо мистично няма в него. Просто по време на сутрешния си душ (или вечерния) си представяйте как водата отмива всичките ви проблеми и неприятности, всичкото напрежение, което се е натрупало в тялото ви. Представете си как те, като мръсна пяна изтичат в канала. А тялото ви се изпълва със свежест и кристална чистота. Можете да си представите и златиста светлина, която струи от душа и отмива всичко непотребно и ви зарежда с енергия.

Спорен ден и днес се усмихвайте два пъти повече от обикновено!

P.S. И не забравяйте да споделите това с приятелите си!

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *