Пети лунен ден – стрела насочена към целта

стрелба с лъкПети лунен ден е един от най-важните в първата лунна фаза. Това е ден за трансформация и и вътрешни промени. Това е преломен момент в първата половина на месеца, защото именно днес се извършва прехода от всичко направено през предходните четири дни в осезаема, материална форма.

През този лунен ден трябва да сме особено внимателни към своите мисли, думи и постъпки. Всичко, за което днес си помислите, всичко, което си пожелаете, непременно ще придобие своя материална форма в даден момент.

Това е период на големи промени, на превръщането на какавидата в пеперуда. Дори и да ви се струва, че всичко се руши, не се отчайвайте! И на какавидата, по време на превръщането й в пеперуда, й се струва, че умира, а на практика става преход на ново, по-високо ниво на развитие.

Всичко, което получите в този ден, трябва да разглеждате като най-необходимия ви материал за преход на ново ниво на духовното ви развитие. Дори този материал да ви се стори на пръв поглед несъответстващ на дадена ситуация, не бива да се отказвате от него.

Всяко нещо, което ви се стори, че е пречка, всъщност е стъпало в развитието ви. Много интересно е следното сравнение, което прочетох наскоро: „Да вървиш по траверсите е трудно и неудобно, но, когато пътувате във влака, по релсите, които лежат върху същите тези траверси, всяка от тях работи за вас и е напълно необходима.”

Здраве и хранене
Добре е през този ден да обърнете внимание на стомашно-чревния тракт. През този ден не бива да гладувате, защото поетата храна изгаря без остатък. През този лунен ден йогите проверявали коя храна е добра за тях: отивали на пазара и си купували от всичко по малко.
Физическите упражнения да са насочени към разтягане на сухожилията, мускулите и към работа с енергийните канали. Така ще помогнете на организма да премине по-безболезнено процеса на трансформация.

Общуване
Сравнително благоприятен ден, но все пак се старайте да избягвате голямото струпване на хора. Посветете деня на общуване със себе си, на вътрешна работа.

Бизнес
Препоръчително е хората, занимаващи се с бизнес, през пети лунен ден да проведат кардинални промени вътре в компанията си: дори това да е разместване на мебелите, смяна на офиса или по-сериозни промени като промяна на концепцията на бизнеса си. Всички дела, насочени към подобряване и трансформация ще бъдат успешни.
Денят е добър и за ремонт, обновяване като например обновяване на апаратурата или ъпгрейдване на компютъра.
Но помнете – това не е ден за откриване на нови хоризонти, за сметка на пробив напред, а за по-дълбоко проникване във вече създалата се ситуация и обстоятелства, за сметка на трансформацията на своето съзнание и промяната на методите ви за водене на бизнеса.

Практика на пети лунен ден: медитация за изчистване на храната
Молитвата преди хранене е и защита и настройка за приемане на енергията от храната. Приемането на енергията от храната става по времето на нейното  сдъвкване в устата. Погълнатата храна е само материал за химически преобразования.

В книгата на Стив Ротър се предлага следния ритуал, който се извършва преди хранене:

Освобождаване от емоционалната привързаност към храната

•    Преди да започнете да се храните, спрете за минута и изразете своето съзнателно намерение храната, която се каните да изядете, да се използва само за подхранване на вашето физическо тяло.
•    Докоснете се с пръстите на водещата ви ръка до областта на сърцето и после направете изтръскващо движение върху храната си.
•    Докато го правите, мислете за това, че тази храна ще бъде използвана само за висше ваше благо на физическо ниво.

Днес ви предлагам и една друга практика – ПРАКТИКА „СТРЕЛА”, която срещнах у Лариса Ренар.

Смисълът на тази практика е в това, че, когато ясно си представите целта си, вие можете да фокусирате силите си и да проумеете, че препятствията са илюзорни.

•    Застанете с леко разкрачени крака (малко по-широко от раменете). Обърнете тялото леко надясно.
•    Заемете позата на стрелец с лък: дясната ръка назад – „издърпва тетивата”.
•    Лявата ръка встрани – държи дървената част на „лъка”.
•    Поемаме въздух и издърпваме още малко лявата ръка напред, а на задържането на дишането си представяме целта и се „прицелваме“ в  нея.
•    Издишваме рязко, като си представяме как пускаме стрелата и тя лети към центъра на целта.
•    Връщаме се в изходно положение.
•    Правим три вдишвания и издишвания .
•    Отново се прицелваме…
Повтаряме упражнението общо три пъти.

Тази практика ви помага да видите ясно целта си и да съсредоточите вниманието и енергията си върху  постигането й.

Успешен ден и до утре. И ако ви харесва това, което прочетохте, споделете го – нека и други почерпят от това знание, което аз споделям с вас.

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница и отличен стрелец с лък

6 мнения по „Пети лунен ден – стрела насочена към целта“

  1. Казвам БЛАГОДАРЯ, ще опитам!
    Вярвам, че ще ми помогне, нали всичко е въпрос на личен избор?
    Това е моя!

  2. Всичко,което съм прочела и направила като практика страшно много ми помага!Казвам едно огромно БЛАГОДАРЯ!!!

  3. Аз също съм благодарна за съветите, които ни давате! Благодаря! Адмирации!
    Пожелавам Ви щастие и прекрасни дни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *