Петнадесети лунен ден – силата на изграждането и разрушението

лунаСега Луната е в своя апогей, на върха на своята енергийна наситеност. Всичко, към което сте се стремили, най-накрая ще се получи. Просто не снижавайте темповете.

Този период е двояк: от една страна благоприятен, а от друга – опасен, защото лунното влияние е най-силно. Всички ваши положителни, но и отрицателни качества ще се увеличат многократно. Затова – бъдете особено внимателни. Внимавайте за мислите си, за действията и думите си!

Това е период, когато можете веднъж завинаги да промените живота си. Ако не са ви достигали сили за нещо преди, сега ги имате в изобилие. Ако имате някаква всепоглъщаща цел, сега е времето да проправите пътя към постигането й. Но помнете – целта трябва да е силно желана от вас. Силното желание е като горивото в ракетата към вашата цел. Луната ще засили „октановото му число”. Така ще можете да преодолеете своята инертност и ще хвърлите като ласо желанието си към бъдещето, и, придърпвайки се с него, ще се приближите към целта си. (Мисля че тези метафори са ви напълно достатъчни, за да разберете колко важен е този лунен ден!)

Ако проведете пасивно този лунен ден, ако се поддавате на своите слабости, то не очаквайте вътрешно преобразяване и успех. Само по-силно ще се сраснете с отрицателните страни на своята личност.

Здраве и хранене

Това е особено опасен период за организма ви. Неочаквано могат да се обострят много заболявания, особено хроничните. Обърнете особено внимание на задстомашната жлеза и диафрагмата. 

Храната – може пикантна или гореща. Препоръчват се бобови храни, японска кухня. Не се препоръчва да се ядат ябълки (Не ме питайте защо – не знам!)

Бизнес

И в бизнеса е период за смели и дори рисковани действия, но – премерен и премислен риск.

Образно казано – грехота е да се пропуска толкова мощен енергиен поток. Просто трябва да го използвате за мирни цели.

Не е време за залагания и лотарии – двоякото значение на деня може да ви изиграе лоша шега.

Практика за петнадесети лунен ден

Медитация за хармонизиране на енергиите

Тъй като този ден е енергийно доста наситен, намерете време да направите една кратка медитация. Освободете си поне 15 минути време, пуснете си спокойна музика, помолете да не ви безпокоят.

  • Започнете да наблюдавате дишането. Представете си как от стъпалата ви се спускат „корени”, които стигат да самия център на Земята;
  • Започнете да визуализирате как всичката издишана негативна енергия през стъпалата изтича в недрата на Земята, а в замяна оттам, отново през стъпала ви, се изкачва чиста енергия, която ви зарежда със сила и хармония.
  • Продължавайте да изпращате постъпилата енергия нагоре по гръбначния ви стълб, нека изпълни всяка частица от тялото ви.
  • Когато сте сигурни, че не сте пропуснали нито една част от тялото ви, нито един орган, просто се насладете още малко на хармонията и жизнеността, които ви изпълват. Не бързайте да ставате.

В най-големите компании в Щатите, кратката медитация през деня е задължителна за всички служители от средното и висше управленско ниво. Тя ги зарежда с бодрост и енергия. 15-те минути релакс, се възвръщат многократно като ползи от повишената креативност и работоспособност на служителите.

И макар че сме в България, защо да не се възползваме от този ценен опит, а?

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *