Седми лунен ден – магическото слово

петелПрез седми лунен ден многократно нараства силата на словото. Не само молитвите, мантрите, но и всяка изречена дума придобива особена тежест. Във връзка с това  днес е много полезно да изкажете на глас своите желания, а така също и да благославяте.

Бъдете особено внимателни: не „пилейте” думи просто така – през този ден те имат свойството много бързо да се претворяват в материалната действителност. Внимавайте с клетвите, обидите (особено днес!). Дори „просто така” подхвърлената дума е важна. Не забравяйте, че думите имат своя вибрация и всяка дума, натоварена с разрушителна, негативна вибрация, ще се обърне в един момент срещу вас. Недейте да сплетничите!

Това е ден на избора на направлението на пътя ви. Съсредоточете се върху вътрешната си енергия. Подчинете я на своята воля, на своя разум, на своето сърце.

Символът на този ден е ПЕТЕЛА – възвестяващ за идването на новия ден и за победата на светлите сили.

Общуване
Днес не са препоръчителните шумните компании и посещаването на масови мероприятия. По-добре прекарайте деня в мълчание, в разговори със себе си.

Бизнес
Идеален ден за преговори, за убеждаване на партньори и инвеститори. Благоприятен е този ден и за агитационни и рекламни кампании и всички мероприятия, където основно е изреченото на глас слово.
Но внимавайте да не изказвате на глас своите опасения и съмнения – програмирате ги да се сбъднат!

Ако работите с хора и сте на ръководна длъжност – днес е идеалния момент за изказване на устни похвали и комплименти. Това ще се отрази както на микроклимата в колектива, така и на ефективността на работата .

Подчинените могат в този ден да отправят своите искания и молби към ръководството – днес те по-лесно ще бъдат чути. Но предварително трябва да обмислят какво ще кажат – внимателно подбраните думи са залог за успех.

Здраве
Особено внимание отново трябва да се обърне на гласните струни и на горните дихателни пътища. Идеален период за дихателни практики(пранаями) и упражнения, свързани с дишането.
Много полезно е през този лунен ден да помълчите – дори половин ден. Това ще даде отдих на нервната система и ще ви помогне да възстановите психичните си сили.

Лунен ритуал за седми лунен ден
Днес са благоприятни заниманията за подобряването на речта и произношението. Спомнете си скороговорките от рода на „чичковите червенотиквеничковчета”, „Петко плет плете…”, „Крал Карл и кралица Клара крадат кларинети”…
Днес е ден за молитви, изричане на позитивни утвърждения (афирмации), както и за изказване на глас на своите желания.

Използвайте силата на този ден за да творите добро за себе си и за другите!

Катя Богданова
Сладкодумна Вълшебница

3 мнения по „Седми лунен ден – магическото слово“

  1. И аз ви благодаря скъпа Катя за прекрасния ви сайт и полезната информация. В този ден /а и не само в този, мисля/ словата са важни и трябва да внимаваме какво говорим. Но исках да попитам – какво можем да направим когато друг – например наши близък или колега – казва нещо негативно или да кажем обида/ирония по наш адрес ?

    1. Теди, дали е по твой адрес или по негов? Всеки има работа преди всичко със себе си. Ако някой иска да те нарани, значи самият той е наранен (не непременно от теб). Не приемай нищо лично. Ти решаваш дали да приемеш този негов „подарък“ или да ме го върнеш обратно с любов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *