Шести лунен ден – ден за отдих и общуване с Вселената

ЖеравСравняват шести лунен ден с водата, в която се отразява всичко, но нищо не се задържа. Според други, символът на този ден е жеравът – обединяващ водата и въздуха.

Затова днес пуснете мислите си да текат свободно и ще ви се открият истини, до които досега така и не можахте да се доберете. Но отговорите, които ще получите, няма да са свързани с материалната сфера, а с важните въпроси на живота ви.

Всички магически школи са единни в това, че през този период се отварят каналите за директна връзка с Висшите Сили на Вселената. Затова се счита, че шести лунен ден е време за получаване на откровения, а така също и наставления от духовните наставници от други измерения. В различните духовни школи в този период се отправяли към своя Духовен учител за получаване на наставления и ръководство за духовни практики.

Общуване
Сравнително спокоен ден. Избягвайте днес (по-добре винаги, но особено днес!) да се оплаквате от живота си, от близките си. Не забравяйте за магическата сила на думите!

Според тибетската астрологическа школа, не е добре в този ден да давате на някого свои лични вещи – заедно с тях ще „предадете“ и своят успех и покой – те ще отплуват, отлетят от вас към другия.
По-добре се отдайте на вътрешен покой, съзерцание, макар и външно активни.

Здраве
Пазете гласните връзки – не ги пренапрягайте. Въздържайте се от студени напитки и стоене на течение – днес са уязвими и бъбреците.

Идеални за този ден са процедурите за подмладяване на организма. Ето времето да се поглезите с масаж – няма значение какъв. Полезни са и сеанси с ароматерапия.

Бизнес
Днес не се напрягайте – бъдете по-скоро пасивни. Не „тревожете” водата в планинското езеро, с което сравняваме шести лунен ден. Идеалното решение днес е да си починете и да поразмишлявате върху създалата се ситуация, да се опитате да „погледнете” в бъдещето.

Не е желателно да продавате нещо през този период – по-добре да купувате. Смята се, че продажбата днес води до значителни загуби. Както се казва, парите ще „потънат” и вие ще се окажете на дъното. Не връщайте днес дълговете си – нека кредиторите да почакат.

ЛУНЕН РИТУАЛ за шести лунен ден
Практики  на деня – положителни настрои, афирмации (позитивни твърдения).

Примерни афирмации:

Аз с любов се грижа за своето тяло и своя вътрешен свят.
Тялото ми е здраво, жизнено и младо.
Всичко, от което имам нужда, идва при мен с лекота.
Моята Вселена се грижи за мен.
В моите очи има светлина, в моето съзнание – изобилие, моят живот е празник, сърцето ми е любов!

 (Двете последни са ми любими!)

Измислете си свои афирмации – такива, каквито най-добре подхождат за вас и вашата ситуация. Старайте се да почувствате силата на думите, да ги изричате с увереност и чувство. Механичното повтаряне няма да има никакъв ефект – по-добре  да повтаряте едно твърдение, което е близко до сърцето ви, отколкото 101 – взети от някоя книга. Естествено, че не само в този ден е добре да се използват позитивни твърдения.Но защо не днес да поставите началото на една добра традиция?

Желая ви един страхотен и спокоен ден! До утре!

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

2 мнения по „Шести лунен ден – ден за отдих и общуване с Вселената“

  1. Благодаря ти Катя, за напътствията в тази рубрика! И аз от известно време използвам подобни афирмации, като всеки ден си пожелавам, да е по-добър и по-хубав от предишния. И мисля, че не е празно внушение…., получава се! Прекрасен ден!

  2. Благодаря, Катя! Твоите напътствия помагат да разбирам цикъла на живота 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *