Шестнадесети лунен ден – време е за почивка

meditationЗа разлика от предходните лунни дни – от 12-ти до 15-ти, сега активността е дори противопоказна. То и времето навън предполага за отдих на топличко. Ако сте използвали предишните лунни дни за повишена активност и действие, сега отдихът ви се полага – заслужили сте си го.

Не мога да кажа същото за тези, които са чакали „да падне тавана”. Те просто са разпилели енергиите на преходните дни и сега ще се чувстват некомфортно, ще изпитват безпокойство и съмнения. Просто енергията, която се е натрупала в тях, не е намерила изход навън и сега вътре „бушува, ври и кипи”. Енергиите трябва да се движат, а не да се застояват. Единствено медитативните практики могат да възвърнат енергийното равновесие. Погледнете в предишния пост – за 15-ти лунен ден или използвайте тази практика .

Общуване
Това е ден, когато трябва да изключите всякаква агресия, безцеремонност, повишаване на тон. Трябва да запазвате спокойствие, да не нарушавате с нищо вътрешната хармония и покоя в душата. Символът на този ден е хармония. Внимавайте, защото през този ден се увеличава чувството на самота и недоволство от живота.

Здраве и хранене
Ден, когато не се препоръчва употребата на месо (освен рибата).
Добре се отразяват процедури за изчистване на тялото. Различните практики ще помогнат на организма да се освободи от натрупаните токсини и от стреса и ще му даде възможност  да навлезе в новата лунна фаза обновени и готови за нови подвизи.

Бизнес
По отношения на бизнеса срещнах различни препоръки, които до известна степен си противоречат една на друга.
Едни съветват да се избягва суетата и шумотевицата и да се посвети този период на установяване на комфортни отношения в екипа.
Други смятат, че в бизнеса е благоприятно всичко, особено това, което е свързано с партньорството. Добър е за сключване на договори, създаване на фирми, съюзи.

Но това, в което са единодушни и двете школи е, че при всички ситуации стремежът трябва да е към спокойствие и уравновесеност. Без агресия и всичко, което може да наруши хармонията.

Ритуал за шестнадесети лунен ден

Освен този ритуал  за привличане на изобилието, който ви споделих по-рано днес, препоръчвам ви да се погрижите и за здравето си и да направите едно

Ритуално измиване*

  • Налейте вода в голям леген
  • Заредете я, като направите с длан три кръга по посока на часовниковата стрелка и три кръста над водата.
  • Стъпете в легена.
  • С насапанусина гъба (люфа)  започнете да обтривате тялото отдолу-нагоре, като започнете от лявото стъпало.
  • Отначало се обтриват краката отдолу-нагоре, а после ръцете – от раменете до пръстите и тялото – отдолу нагоре. Представяйте си как изтривате от себе си всички неприятности, напрежение и тревоги.
  • След това трябва да излеете използваната вода в канала (тоалетната).
  • За главата налейте нова вода и също я заредете. Намокрете косата и започнете да втривате шампоана по посока от периферията към темето.
  • Изплакнете главата в легена и си представяте как заедно с пяната във водата отива и цялата мръсотия от организма. Тази отработена вода излейте също в канала (тоалетната).
  • Налейте трети леген с вода, заредете я и започнете да я изливате върху главата си, като се стараете да облеете цялото тяло. Представяйте си как водата ви зарежда с чистота и хармония. Добре е при това да отправяте думи на благодарност към тази животворна вода, която ви изчиства и зарежда.

*Като прочетете описанието два-три пъти, ще разберете, че самото описание е дълго, но в действията няма нищо сложно. Това измиване можете да практикувате и тогава, когато се чувствате от известно време необяснимо напрегнати или имате някакви неприятности, които ви стресират.

 

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *