Трети лунен ден – бъдете активни!

луна и вълшебницаПрез трети лунен ден настъпва моментът, когато всичко, което планирахте или започвахте през изминалите два дни, вече трябва да се разгърне във времето и пространството и да придобие определена форма.

Основното за този ден е: действие, действие и още веднъж – действие! Напорист, съпроводен с мощно изригване на енергия, дори агресивен – това са характеристиките на този ден. Можем да уподобим трети лунен ден на атомна енергия – тя може да се използва за добро, но може и да разрушава, унищожава. Поради това особено важно е да насочите енергията си в правилната посока – към създаване, творчество.

Емоции и общуване
Бъдете особено внимателни и избягвайте всякаква проява на лична агресия, заядливост, безкомпромисност или подозрителност. Не си и помисляйте през този ден да пожелавате зло на някого – вашият емоционален импулс непременно ще има последствия, но не за друг, а за вас самите. Защото това, което пожелаваме на другия, като бумеранг ще се върне обратно.
Не забравяйте, че гнева, злобата, действат директно на черния ви дроб. А в този период негативното влияние на тези емоции е подсилено няколко кратно и от Луната. А след това, през целия лунен месец, ще жънете плодовете на стреса, който сте си причинили.
Препоръка: на всяка цена съхранявайте доброжелателността си, търпимостта и миролюбието!

Бизнес и работа
В този период са много полезни интензивните психически и физически натоварвания. Отдайте се напълно на работата. Сега имате предостатъчно сили да решите всяка трудна или „неразрешима” задача. Не се страхувайте от трудностите – днес имате достатъчно енергия, за да ги преодолеете. Ако се занимавате с бизнес – сега е времето за смели решения и дори риск. Този  период  трябва да е изпълнен с активни действия, защото парите идват само при този, който ги „завоюва”, който не просто мечтае за материално изобилие, а прави всичко, на което е способен, за да осъществи мечтата си.

Здраве
Най-полезни за организма в този период са активните физически натоварвания. Те ще дадат възможност да се изтласка навън натрупалата се във вас енергия. Същината на енергийните практики е не само да се натрупа колкото се може повече енергия, а да премине тя през вас. Колкото повече енергия „минава” през човек, толкова по-здрав става той, защото така се насища и „промива” с енергия всяка клетка на организма и здравето става не просто липса на болести, а норма на живот.

Неизползваната енергия в трети лунен ден може да подкопае здравето ви, тъй като, ако не намери изход навън, в активни действия, ще се обърне навътре – тоест – за разрушаване на организма.

Практика през трети лунен ден
Ако осъзнаете, че се намирате във властта на негативни емоции като страх, безпокойство, гняв, завист, алчност, обида или гордост, то най-добрия начин за избавяне от тази емоция е нейното наблюдение – от началото й, до края.
•    Почувствайте къде в тялото ви възникват особени усещания, когато изпитвате тази емоция: спазми на гърлото, в гърдите, в стомаха или ги усещате като пулсация, топлина, тежест.
•    Наблюдавайте емоцията като страничен наблюдател: така вие постепенно ще се освободите от нейната власт и ще забележите как нейната интензивност намалява и тя постепенно се разсейва, изчезва.

Потискането на емоциите вътре в себе си, преживяването им в самота, води до нарушения и във физическото тяло. Макар и да не става веднага, което притъпява нашата бдителност, но страхът поразява бъбреците, гневът – черния дроб, алчността и завистта поразяват сърцето и далака. Не го забравяйте!

До утре!

P.S.  Споделяйте тук в края на деня или на другия ден вашите наблюдения. Доколко те съвпадат с характеристиките и  препоръките, които ви давам. Споделете и какви са усещанията ви след провеждането на практиките.
P.P.S. Точните часове на настъпването на поредния лунен ден  и под кой астрологичен знак се намира той, не е предмет на моята работа. Стремя се да наблегна на психологическото влияние на Луната върху вас. Ако искате повече информация – в Интернет има достатъчно източници за това.

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

6 мнения по „Трети лунен ден – бъдете активни!“

  1. Здравей,Катя!Даваш страхотни Указания.От къде да знам,че страхът поразява бъбреците,гневът черния дроб а алчността и зависта- сърцето и далака.Почувствах топлина.Благодаря ти!Ще има ли четвърти ден?Очаквам го!До скоро.

  2. Благодаря ти, Катя за яснотата и практическата сила на споделеното от теб! Благодаря ти и за твоята доброжелателност и намерението да помагаш!Луната е като мишката на компютъра Земя – нейната хармония помага когато я познаваме! Толкова съжалявам, че не мога да присъствам лично на твоите семинари…но ти си ми обещала нещо, помниш ли? Успех на теб и хората, които ти се доверяват!

    1. Благодаря, Жана! Аз се старая да не забравям обещанията си – скоро ще има и онлайн-семинари – готви се :)!

  3. Благодаря ти, Катенце, за твойта човешка доброта!Твоите споделени съвети са безценни, но още по-безценни са хора като теб! Прегръдка!

  4. леле нямам думи да опиша колко точно е разталкуван тук точно този трети лунен ден които преживях онзи ден и колко точно съвпада с вътрешното ми усещане за вън ииииии обратно…:Х Благодаря ви светли същества че ви има

  5. Много точно са определени за всеки ден-действието му и насоките му.
    Благодарим ти от сърце, Кате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *