Втори лунен ден – ден на първата крачка

луна и вълшебницаВтори лунен ден е денят на първата крачка. Ако в първи лунен ден вие мечтаехте и градяхте планове, сега е времето да пристъпите към реализацията им. Всичко, което се прояви в живота ви през втори лунен ден , трябва да приемете с благодарност, защото съдбата ви изпраща всичко най-важно за този лунен месец. Всичко, което получите или научите в този ден, непременно ще ви потрябва през месеца.
Важното е да попаднете  „в потока”. Така няма да се налага да полагате неимоверни усилия и да се тревожите излишно.

Втори лунен ден е като скок в неизвестното. Трябва да затаите дъх, да спрете „словобъркалката” в главата си и, без  излишно забавяне, да скочите в пропастта. Отхвърлете всички съмнение: „Правилно ли постъпвам? Може би трябва да поизчакам?” Важно е да запазите вътрешната увереност в истинността на намеренията и действията си.

Втори лунен ден е времето за начало на всяко едно начинание! Помнете, че този лунен ден определя как ще протече целия ви лунен месец: както започне, така и ще свърши!

Здраве и хранене
Сега е най-доброто време за начало на нови оздравителни програми, гладуване, цикъл от физически упражнения – с две думи: да поставите начало на здравия си начин на живот. Чудесно начало за занимания с  нови тренировъчни комплекси. Но – внимание: главното е да намерите „златната среда”, да не се престараете, пренапрягате, защото всяко движение или упражнение, направено през втори лунен ден, ще бъде запомнено от организма като програма за целия лунен месец. А не искате мускулните болки да ви съпътстват през месеца, нали?

Общуване и емоции
Пазете се да не се гневите, избягвайте конфликтите и изблика на емоции. Денят предразполага към проява на скъперничество, затова се постарайте да развиете щедрост  у себе си и да дарявате от сърце или да се разделяте без съжаление с неща, които не са ви вече нужни.

Бизнес
Удачен период за търсене на източници за финансиране, сключване на сделки, подписване на договори – всичко, което ще ви помогне да реализирате своите бизнес-планове. Добро време за реорганизация в компанията, за прием на работа на нови сътрудници – те хармонично ще се „впишат” в колектива и ще внесат свежа струя в работата.
Много полезно е през този ден да се направи някакъв жест на благотворителност, защото в този лунен ден особено важи принципа: „Колкото повече даваш – толкова повече получаваш!”

Практика за втори лунен ден – определяне кое е полезно за вас и кое вредно в живота ви

•    Добре е преди началото на практиката да освободите стомаха и червата си (най добре го направете сутрин, след „похода в тоалетната“ и преди закуска);
•    Формулирайте за себе си какво се каните да направите, например: „аз се каня да определя кое е полезно и кое вредно за мен в живота ми”;
•    Настанете се удобно и се отпуснете, успокойте дишането си;
•    Поставете лявата ръка в областта на корема;
•    Помислете за това, което ви интересува: това може да е човек, ваше действие или хранителен продукт;
•    Наблюдавайте спокойно и търпеливо усещанията в корема си: той ще реагира  със спазъм ако това, за което си мислите, е вредно за вас. Ако е полезно – ще остане спокоен и отпуснат. Значи това, което сте си намислили, е полезно за вас.

Успешен ден и до утре!

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *