светлина

Единственото послание

светлина„Ти чела ли си книгата…?“

„Познаваш ли посланията на…?“

„Знаеш ли, че…?“

Задавали са ти поне веднъж такива въпроси. Често ги чувам и аз. И все по повод на новите неща, които се случват на земята. Някакви нови послания от висши същности. Някакви нови прозрения от просветлени учители… Нова информация, информация…

Да си кажа честно, имаше моменти, когато се опитвах да прочета едва ли не всичко по темите за „Новата Земя“, „новите енергии“, „2012 година“, „Преходът“, „Петото измерение“… Чудех се защо денонощието е от само 24 часа, а седмицата – от 7 дни. 

Докато в един момент започна да се случва пресищането. Информацията се повтаряше, под една или друга форма. Дори имах усещането, че някои „нови информации“ са като „копи – пейст“. Казано на разговорен език – започнах да обръгвам и прочетеното вече не ме вълнуваше. Рядко научавах нещо ново или различно. Но по инерция продължавах да търся. Може пък точно в тази книга или в този семинар, а може би в този пост от нечий блог ще се крие най-важният отговор, който ще направи излишни по-нататъшните въпроси. Просто това ще е ОТГОВОРЪТ НА ВСИЧКИ ВЪПРОСИ – ЯСЕН И КАТЕГОРИЧЕН, БЕЗАПЕЛАЦИОНЕН.

Пиша това, за да ви стане ясна предисторията на моето прозрение.

Като психолог, в моята практика и на семинарите ми, много често ми се налага да обяснявам, че подсъзнанието (причината за 95% от нашите действия) мисли в образи. Забележете: не в думи (написани или чути), а в образи. Запомнете това много важно нещо – В ОБРАЗИ!

Второто важно нещо, което прозрях, е, че паметта се съдържа не само в дял от мозъка ни, но и във всяка наша клетка. Защо това е толкова важно прозрение – ще разберете малко по-нататък. 

Третото важно ( може би най-важното) прозрение беше, че ние не сме „играчка в ръцете на боговете“ и жертви на кармата, а ТВОРЦИ НА ДНИТЕ СИ. Това последното ми беше малко трудничко да го „преглътна“, защото някак естествено, още от деца, се опитваме да прехвърлим отговорността за случващото се с нас на някой друг. Не сме случили на родители, учители, приятели, държава… А бе не ни върви и това е ;)!

И след това малко длъжко встъпление дойде момента да ви кажа кое е ЕДИНСТВЕНОТО ПОСЛАНИЕ, което искам да ви отправя днес.

БЪДИ ПРОМЯНАТА! 

Нищо ново, нали?!

Искаш ли светът да стане едно прекрасно място за живеене, стани ти новият човек, от новият свят! 

Бъди всеки миг със съзнанието, че се намираш пред едно огромно огледало и всичко, което мислиш, чувстваш, изричаш или правиш, се отразява и повтаря от милиарди огледала по целия свят.

Ако искаш хората да се обичат – обичай ги.  Не на думи – в действие! Клетките помнят емоциите, движенията – създавай всеки миг новата им памет. Ама този бил лош, пък онзи подъл, а другия зъл, а тази си е направо „рядко л..но“… Огледалото, скъпи, огледалото!

Искаш ли хората да са добри и състрадателни – бъди състрадателен. Зад всяка човешка постъпка виждай сродното ти същество, дошло и то като теб тук на Земята да си учи урока. За всеки той е различен… Или може би не чак толкова различен, а?!

Искаш ли Земята да не се задъхва от отпадъци (материални и енергийни) – започни да действаш като че ли цялата планета е твоят двор и от теб зависи дали там ще е чисто и подредено, дали ще растат бурени или красиви цветя и вкусни плодове. 

Много популистко ли ти звучи? Всичко това вече си го чувал? Всичко това го знаеш? Със сигурност! Хайде да ти задам въпроса, който толкова обичам:

Е, И КАКВО ОТ ТОВА?!

Какво направи вчера, което да е в синхрон с това знание?

Прие ли в сърцето си някого, който е различен от теб?

Прости ли в сърцето си на някого?

Изпрати ли от сърцето си любов към този различен? Лесно е да обичаш близките и приятелите, но я опитай с някой, който не прилича (или пък, всъщност, прилича) на теб!

Помогна ли на Земята като повървя пеш, вместо да се метнеш на колата или като загасиш една излишно светеща крушка в дома си.

Малко ли ти се струва? Дела по-висши те зоват?

„Истината е в малките неща.“

Всеки ден, стъпка след стъпка, танцуваме своя танц пред огледалото. Би ли искал този танц да се предава по всички възможни канали по целия свят? Ще се гордееш ли с това, което се отразява там?

ОГЛЕДАЛОТО, ОГЛЕДАЛОТО…

Тази едничка мисъл, това прозрение, направи за мен онова, което не успяха хилядите и хиляди страници от „умни книжки“ (А може би са го накарали да изкристализира? Благодаря ти, Махатма Ганди!):

АКО ИСКАШ ПРОМЯНА – БЪДИ ПРОМЯНАТА!

Бъди това, което искаш да виждаш, да чувстваш, да изпитваш.

Ако искаш любов – бъди любов!

Ако искаш светлина – бъди светлина!

Ако искаш чистота – бъди чистота!

Ако искаш състрадание – бъди състрадание!

Ако искаш доброта – бъди доброта!

Ако искаш истина – бъди носител на истината!…

И ако се върнем към началото на този пост, то въпросите вече биха звучали така:

Ти как живя вчера – беше ли преносител на любовта, ти частицата от ЦЯЛОТО?! А днес? А утре?

В една хубава българска песен се казва: „…защото УТРЕ започва от ДНЕС!“

Това е – друго няма!

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница

…и носител на промяната

P.S. Хареса ли ти това, което прочете току-що?  Тогава бъди преносител – сподели го на стената си или го изпрати на приятел. Благодаря ти!

 

 

 

 

2 мнения по „Единственото послание“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *