Скритата истина за смисъла на живота

ИстинатаПреди много-много години, още в началото на всички начала, се събрали боговете и решили да създадат Вселената. Един се заел със създаването на звездите, друг на планетите, трети създал Земята и я изпълнил с безброй растения и живи твари. Накрая се събрали всички богове и създали Човека.

Седнали да си починат и един от тях казал: „А сега остана да решим къде да скрием  Истината за смисъла на живота. За да тръгне Човекът да я търси, но да не я открие лесно. Защото в търсенето на Истината, в преодоляването на трудностите по пътя, той, всъщност, ще се доближава до нас.”

„ Нека я скрием на най-далечната звезда.” – обадил се първият.

„Дайте да я поставим на най-високия планински връх.” – предложил другият.

„Не, по-добре да я скрием на дъното на най-дълбокия океан.” –  отвърнал третият.

Заваляли още предложения.

Най-накрая се обадил най-древният и най-мъдър Бог.

„Нека да скрием Истината  в сърцето на човека. Нека той се опитва да я открие навсякъде, но тя през цялото време ще бъде в него. И когато най-накрая той се сети да спре и да се вгледа в себе си, и се заслуша в Гласа на Сърцето си, едва тогава той ще я открие. Едва тогава той ще прозре какво е неговото предназначение на тази Земя. В сърцето на човека ще поставим и Любовта към всичко, което е.

Само, когато е воден от любовта,  човекът ще може да открие истината за себе си и за своята мисия на тази земя.

Останалите свели глави в почит към мъдрите думи на най-стария Бог и поставили Истината в сърцето на човека, заедно с Любовта.

Оттогава, от началото на света, така е обречен човекът: да търси истината навсякъде около себе си и да не я открива. Само тези човеци, които се спрат и се вслушат в гласа на своето сърце, откриват Истината.

Само онези, които последват сърцето си, оставят светла диря след себе си на Земята.

Катя Богданова
Обикновена вълшебница 

3 мнения по „Скритата истина за смисъла на живота“

 1. Скромното ми мнение е, че всеки има своя собствена истина за смисъла на живота! А колко е хубаво, когато я открием !!! Аз съм един щастлив човек, защото открих своята истина! Тя е нещо наглед обикновено, но вярвайте ми не е така. Моята истина е Борба! Една непрестанна и трудна борба, която водя от както се помня.
  Борба за усъвършенстване( във всяко отношение), борба за себедоказване, борба да съумея да възпитам децата си да се борят и да са стойностни личности, борба която непрекъснато ме изправя пред какви ли не изпитания …. Но в тази борба Аз съм водещия по точки! Не се оплаквам – напротив! Щастлива съм! Щастлива съм, защото това е моята Истина и това съм аз, като човек и характер. Аз не мога да чакам просто нещо да се случи, не се самосъжалявам, когато не успея в нещо…Напротив, опитвам отново и отново…. докато успея.Ще съм истински победител, ако успея да науча и децата си да се борят и да не се отказват от мечтите си! Пожелавам си Успех!!!

  1. Здравей, борбена Юлиана! Радвам се за твоите победи! Искрено се надявам, че един ден ще прибереш меча в ножницата и, както го можем ние, жените, ще се отпуснеш по реката и ще се изненадаш как нещата ще започнат да се случват някак естествено, без борба и битки. Просто трябва да се довериш на вътрешния си глас и на Вселената. Дали тя и без борба нямаше да ти даде това, от което имаш нужда?

   1. О…да…! Със сигурност и това ще стане! Само че, ще е след поне още 10-тина години 🙂 Тогава ще се отдам на заслужен отдих и почивка, ще се наслаждавам на живота и надявам се, ще се радвам на идните поколения :)А иначе някак си не ми пасва на вътрешното ми „Аз“, да „…се отпуснеш по реката и ще се изненадаш как нещата ще започнат да се случват някак естествено, без борба и битки… “
    Това няма да съм аз 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *