Помощ! Крадци!

крадецЗапочвам тази публикация със съзнателно провокативно заглавие. Искам да те накарам да я прочетеш. А след това имаш две възможности: 

– или да си кажеш „Глупости!“ и да продължиш така, както и досега;

– или да се замислиш… и да продължиш със замислянето, а после да си кажеш: „Тука май наистина има нещо!“.

Независимо какво ще избереш, след като си прочела това, няма начин, дори след отричане, статията да не свърши някаква работа.

След това дълго встъпление да пристъпим към темата.

За какви крадци става дума? И кой ще ни предпази от тях?

Някои от крадците пускаме съвсем съзнателно в дома си. Други се прокрадват тайно или надяват маски и така приспиват бдителността ни.

Става въпрос за крадците на нашата енергия. Онази същата, жизнената енергия, която ни е необходима да живеем пълноценен и щастлив живот.

Ако напишеш в търсачката „източници на жизнена енергия“ ще ти излязат 70 400 резултата. Само беглият прочит на няколко материала ще ти даде отговор на въпроса, основно откъде човек черпи своята жизнена енергия:

1. Въздух
2. Вода
3. Храна
4. Движение
5. Сън 

И ето ти първите „крадци на енергия“. 

Ако въздухът, който дишаме е замърсен, тогава слагаме „черна точка“ по този показател.

Ако пием малко вода или тя е с недобри показатели (като чешмяната, например) – ето още една „черна точка“.

Ако храната, която редовно консумираме е предимно термично обработена и изобилства от продукти от животински произход, консерванти и химически третирани суровини – ето още една, „тъмно-черна точка“.

Ако движението ни е недостатъчно и рядко напускаме града, за да бъдем сред природата – ето още един крадец.

Ако обичаме да се заседяваме до късно пред компютъра или телевизора и с това сънят ни не само че е недостатъчен, но и некачествен – ето ти тебе още един „крадец“ на енергия.

Е, и какво от това?!  Виновни ли сме, че живеем в замърсена среда, пием некачествена вода, работата ни не предполага движение, а и време нямаме, за да спортуваме и да приготвяме здравословна храна?

Не обичам да употребявам думата ВИНА. Обичам друга дума – ОТГОВОРНОСТ.

Всички искаме да бъдем здрави – поне ако ни попитат за това.

Предполагам си наясно с формулата: 

Повече здраве  ->  повече хармония -> повече енергия -> повече успех …

А какво конкретно правим, за да съхраним и поддържаме здравето си? (Освен да се оправдаваме, разбира се!)

Малка стъпчица всеки ден по един от показателите и лека-полека, дори бих уточнила -“ тайно и полека“, промените настъпват.

Разбира се, списъкът с източниците за попълването на енергията ни и съответно – на дълбоко законспирираните й крадци изобщо не е пълен. Има още важни, изключително ценни източници на енергия и „черни дупки“, които я поглъщат.
С тези, които ще бъдат на семинар-практикума „Нашето съкровено място на силата“ на 02 август, четвъртък, във Варна, ще разкрием кои са те. И още много неща ще правим. Но това е друга тема.

Сега въпросът ми към теб е:
Ако се загледаш в своето ежедневие, успяваш ли да си отговориш на въпроса откъде черпиш своята жизнена енергия? А разобличи ли своите крадци на енергия?

Ще се радвам на твоите коментари от наблюденията ти по темата, както и на собствените ти осъзнавания.

Катя Богданова
Обикновена Вълшебница 

2 мнения по „Помощ! Крадци!“

 1. Здравей Вълшебно Момиче,
  Отново успя да ме докоснеш и наистина се замислих колко съм ограбена от компютъра си ,от телевизора си,от автомобила си ,от хипер-маркетите в които пазарувам,от Мол-овете в които „доброволно“се заточвам…замърсени сме от вън и ,затова съзнанието ни също е затлачено.Дори и когато съм на пикник с приятели и семейството си не се чувствам заредена,защото „чувам“плача на гората ,опожарена или посечена,защото иска някой да си направи още един хотел или писта…очите ми са тъжни ,защото виждам колко мръсна е водата на реката,на езерото,на морето ни -виждам бутилки,торбички и други следи на човешко безхаберие…Ограбена съм и това ме натъжава,защото и аз съзнателно и несъзнателно участвам в това…
  Но тъгата и пасивността не са от моя отбор,за това винаги гледам да има повече хубави емоции.Обичам да гледам величието на планината,да усещам свободата на простора,да се потапям в безкрайно-синьото на небето,да чувам бумтежа на вълните,да усещам страхопочит към дълбоката, мастилена гъстота на морето…
  Зарежда ме любовта и топлината ,която давам и ми дават моите деца,съпругът ми ,приятелите ми.Харесва ми ,когато познати или приятели ми се обадят и ми казват: „Обаждам се само да те чуя и да ме заредиш с твоята положителна енергия.Или ми казват-Бъди все така слънчева !“
  Зареждам се ,чрез изпълване с любов,светлина ,топлина.Зареждам се като „изхвърлям“ или „слагам щит“ между мен и злобата,лошите мисли,завистта и всички отрицателни емоции,които само ми развалят настроението и ми изяждат от времето…Търся мъдрост,равновесие,познание и не спирам да се уча. Не спирам да се променям,да се изненадвам и както казвам аз;’Щом аз започнах да си омръзвам и да не се понасям ,то другите едва ли им е добре да са около мен…“И обикновено си правя малко бягство някъде …
  Зареждам се като пътешествам тук в нашата страна и по света.Обичам да се докосвам и да се потапям в различни философии,обстановки,времена и хора.“Купувам“и си „Крада“ от всяка нация,народ,страна по нещо положително,опитвам се да го привнеса и да го „въведа в обръщение“ сред моя кръг …
  И мога още и още да ти разказвам за моите ‘открития“ ,които ми носят наслада, и щастие и доволство ,и чувство ,че съм нужна,че съм обичана,и съм обичаща …Но ще се спра,защото искам да ти кажа :Благодаря ти че отново ме докосна с необикновеното си вълшебство и ти желая прекрасно лято и успех във всички начинания!

 2. Здравей,
  Пак не ме разбирай погрешно, но ето цялата логика на така наречената жизнена енергия, първо е неоспорим факта че без светлина няма да има органична материя или по-точно това важи за нашата физична форма на живот и пак споменавам „органична материя“, Физическото слънце е катализаторът за пораждането на всеки вид живот на земята (планетата Земя), вода, дървета, продукти като фотосинтеза, озонов слой и тъй нататък явления които в крайна сметка са благоприятствали появата на човешкото същество (като краен продукт, тъй като човек има свойството да гледа от своята си гледна точка и така се поставя в центъра на като изходна точка за всичките си съждения). Без слънцето няма да има цветове, няма да има нужда от почти нищо, както е и на всякъде във Вселената, Слънцето както и много други слънца има определено хипотетичен като времетраене живот от няколко милиарда години, през този период се поражда живот или не това е пълна случайност. Та след като слънцето в частност е храната и то идва под формата на фотони и храни всички ни трябва да го поставим като основен източник на жизнена енергия или по точно няма други. Но ще сложа една вметка, има втори източник на енергия или по-точно той не е точно източник, а нещо като консуматор, катализатор, акселератор много е трудно да го опиша, говоря за умът. С еволюцията се е породил и умът, не говоря за мозъкът, а за представата за себе си или това е умът.
  Умът е този който се нуждае от енергия за работата си, която си е поставил за задача че е важна, той е този който търси да краде за да се чувства значим, той е този който си мисли че го крадат за да си мисли че е малоценен, той е този който си мисли за енергии, за даване за вземане, за знание, за подчинение, за важност и други глупости. Ако мирогледът ти е отворен тотално, без жалост за себе си, то всичко е тотално приемане, не се страхуваш да дадеш нито да вземеш, независимо какво е то лошо или добро, умът ти не играе никаква роля във възприемането, някой е лош, не ти пука и толкова, ако не искаш да го пускаш у дома недей, умът има много общо с глупостта, чистото наблюдение и първичният инстинкт за самосъхранение са много по-голяма сила в предпазването ти от другите, отколкото умът който си мисли само кой ще го окраде и на кой трябва да дава. Без страх отворено към всичко не само към хората, но и към всичко което те заобикаля, не се страхувай да правиш неща които не са ти присъщи, светът е пълен с дадености като работно място, колеги, трамвай, кола, комшията който пуска силно музика и те тормози.
  Но лично аз не спортувам обичам да говоря, дишам лош въздух, ям месо, пия вода от чешмата, в крайна сметка еволюцията на човешкото тяло това което има аз и което имаш ти са плод на непрестанни опити с всичко заобикалящо ни, дори консумацията на „вредни“ неща изгражда в телата ни нови връзки в ДНК-то ни които започват да действат като нов начин на консумиране на енергия от всичко живо с което се храним, следващото поколение еволюира повече и по-следващото вече не му е вредно всичко това тъй като организмът се е променил тотално. Има разлика между мен и един германец или мен и един човек от Конго и то предимно заради нещата които консумираме, това е еволюция, всичко което правя в последствие се предава на моите деца, болните умират, приспособените оцеляват и продължават напред, когато нещо пречи на еволюцията и не може да се придобие бърза промяна хората несъзнателно излизат на бунтове подтикнати от внезапна промяна в здравето си и излизат на стачки, бунтове и променят условията си на живот, но когато това е допустим за здравето процес не трябва да се притесняваме, както се казва отровата е лекарство в малки количества. Давай енергия, тя ще ти се даде отново, ако има лакомници около тебе, пъди ги (аман от навлеци), но има основна разлика между енергия от „природата“ и енергията за която само умът може да си мисли че му е необходима за неговите си цели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *